Lapozó: Transzneműségére hivatkozva kér méltányos bírósági döntést az amerikai mecsetet felrobbantó terrorista

Közös határvédelmi objektum épül a norvég–svéd határon · Oltásra kötelezné az egyetemistákat a Navarrai Egyetem · Az olasz jobbközép megszilárdításán tevékenykedik Matteo Salvini, a Liga főtitkára és Silvio Berlusconi, a Hajrá, Olaszország! elnöke · Transzneműségére hivatkozva kér méltányos bírósági döntést a mecsetet felrobbantó terrorista.

2021. 08. 24. 13:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös határvédelmi objektum épül a norvég–svéd határon 

 

Közös rendőrkapitányságot hoz létre Norvégia és Svédország közvetlenül a határon, az erdő közepén, határvédelmi céllal. Az intézmény egyedülálló lesz a két ország történetében és elsősorban az unió külső határát hivatott védeni (Norvégia nem EU-s tagállam) a szervezett bűnözéssel, csempészéssel és drogkereskedelemmel szemben. Svédország és az érintett svéd területek önkormányzatai már korábban zöld jelzést adtak a tervnek, most a norvég kormány is döntött a közös rendőrség megvalósítása mellett. „Képesnek kell lennünk információ- és hírszerzési tevékenységek cseréjére a szervezett bűnözés elleni küzdelem érdekében” – mondta Monica Mæland, norvég igazságügyi miniszter a helyszínen tartott, nagy médiafigyelemmel kísért hétfői sajtótájékoztatón. A kapitányság építése tavasszal kezdődhet.

 

Forrás: SVT

 

Oltásra kötelezné az egyetemistákat a Navarrai Egyetem 

 

Hétfőn bejelentették: minden tanulónak igazolnia kell oltási státusát az új szemeszter kezdete előtt, hogy az intézmény felmérhesse, ki hogyan áll a koronavírus elleni védekezés tekintetében. Aki még nem oltatta be magát, annak lehetőséget fognak biztosítani az intézmény központjaiban, hogy felvehesse a szükséges dózisokat. Az oltásukat a navarrai hatóságok irányítják majd. Az egyetem vezetői hozzáfűzték, hogy aki nem akarja beoltatni magát, az is részt vehet az órákon, mivel törvényileg nem lehet kötelezővé tenni azt. Ugyanakkor a tanulók felelősségtudatára alapozva úgy vélik, hogy a legtöbben meg fogják ezt tenni diáktársaik és saját biztonságuk érdekében. A hallgatóknak arra is lesz lehetőségük, hogy oltás helyett rendszeresen használhassanak PCR- teszteket. Emellett azonban kötelezően be kell tartaniuk a legalapvetőbb egészségügyi előírásokat, például egész nap maszkban kell ülniük az előadói teremben és tartaniuk kell a távolságot társaiktól. Spanyolország néhány autonóm régiójában már megkezdték az iskoláskorúak oltását, hogy a tanévkezdést bebiztosítsák. Madrid és Salamanca már több mint egy hete várja a 12–19 éves korosztályt a vakcinák felvételére.

 

Forrás: Vozpópuli

 

Az olasz jobbközép megszilárdításán tevékenykedik Matteo Salvini, a Liga főtitkára és Silvio Berlusconi, a Hajrá, Olaszország! elnöke 

 

Szardínia szigetére, Berlusconi Villa Certosa nevű luxusnyaralójába látogatott a hétvégén Salvini, hogy a kormánytöbbség jobboldali erőinek konföderációjáról tárgyaljon. A cél, hogy a Mario Draghi vezette kormányban nagyobb fajsúllyal tudják képviselni a jobboldal által felvállalt értékeket. A konföderáció hiányzó lécszeme egyelőre a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek, mely az ellenzék soraiban foglal helyet a parlamentben. Az olasz jobboldali erők egyesülésének törekvéseit az is nehezíti, hogy az Európai Parlamentben három különböző frakcióban foglalnak helyet.

 

Forrás: ANSA.it

 

Transzneműségére hivatkozva kér méltányos bírósági döntést a mecsetet felrobbantó terrorista 

 

Az Illinois-i születésű Michael Hari 2017-ben követett el robbantásos merényletet az Amerikai Egyesült Államokban, Bloomingtonban található Dar Al-Farooq-mecset ellen. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a merényletben senki nem sérült vagy halt meg. Michael Hari bírósági tárgyalása 2020-ban kezdődött meg, az eljárásban részt vevő ügyészek életfogytiglani büntetést indítványoztak. Michael Hari azonban a napokban bejelentette, hogy transznemű. A coming out-tal és a nemváltoztatással egy időben Hari – védőügyvédjén keresztül – a bíróságtól is méltányos elbírálást, és az életfogytiglani börtönbüntetés harminc évre csökkentését kérvényezte, már a bírósági döntés meghozatala előtt is. Hari ügyvédjének, Shannon Elkinsnek zavaros indoklásában Hari nemváltoztatásának története áll, amelyben az ügyvéd rávilágít a militáns szervezetet alapító Hari erőfeszítéseire és szégyenérzetére a transzneműségének megélésével kapcsolatban.

 

Forrás: TheBlaze, YouTube

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.