időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Már nem tartja magát embernek az ultraprogresszív lány

Forrás: V4NA Hírügynökség
2021.08.19. 19:38 2021.08.19. 19:59
Már nem tartja magát embernek az ultraprogresszív lány

A hagyományos nemek tagadása a progresszív tiktokkerek között oda jutott, hogy már nemcsak az identitásukat, hanem az emberi mivoltukat is megkérdőjelezik egyes személyek.

A videó elején a már szinte szokásossá váló névmásokkal kapcsolatos rövid monológot lehet hallani, amikor is a biológiailag lányhoz hasonlító, de magát nem akként definiáló személy azt mondja, hogy neki megfelelő az összes fajta névmás használata, de a leginkább azt szereti, ha hercegként utalnak rá.

Ezek után elmesélt a tiktokker egy történetet arról, hogy két évvel ezelőtt kérdezték meg tőle, hogy melyik névmást preferálja. Akkor még azt mondta, hogy természetesen a nőnemű she/her névmásokat használja, de később ezen változtatott, végül pedig arra a felismerésre jutott, hogy a teljesen gendersemleges nyelvet tartja a számára legkellemesebbnek, leginkább elfogadhatónak – közölte a V4NA Hírügynökség.

Ezt a személyiségváltozást azzal indokolta, hogy egész életében nőként kezelték, de az identitásának nem nagy része a neme, ami pedig abból fakad, hogy önmagát nem tudja emberként definiálni.

A videót vegyesen, inkább negatívan fogadták a kommentelők, akiknek a többsége komolytalannak és nevetségesnek titulálta a lányt.

Az egyik kommentelő azt írta, hogy

Javíts ki, ha tévedek, de amennyiben nem azonosítod magadat emberként, így az emberi jogok se vonatkoznak rád. Érdekes….

Mások pedig a Nyugati társadalom és a civilizáció végét vizionálták a videó megtekintése után.

(Borítókép: Képernyőkép/Twitter)