Norvég külügy: nincs jogi alapja, hogy a magyar kormány pert indítson

Norvégia szerint tavaly decemberben meghatározták a kifizetés feltételeit, de azok nem teljesültek – írja a Mandiner.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: mandiner.hu2021. 08. 12. 17:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehet elindítani a programot, amíg a civileknek szánt támogatások elosztásáért felelős szervezet nincs kiválasztva – idézi az Index a norvég külügyminisztérium sajtóosztályának válaszát, melyet a tárca a 444-nek adott. Hozzáteszik: Magyarországgal abban is megállapodtak, hogyan legyen kiválasztva a támogatásokat kezelő szervezet, és hogy amennyiben nem sikerül megegyezni, úgy az EGT és Norvég Alapok 2014–2021 közötti támogatásainak fennmaradó része nem lesz elérhető Magyarország számára. 

Nincs alapja semmilyen jogi eljárásnak Norvégia ellen ebben az ügyben – olvasható a közleményben.

A magyar kormány diktátumnak titulálta Norvégia döntését, és közölte, hogy a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Unsplash

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.