A Korán nevében ölné meg egy férfi Éric Zemmourt + videó

Éric Zemmourt a nyílt utcán fenyegette meg egy férfi, aki a Korán nevében megölné az esszéistát. Nem ez volt az első ilyen jellegű támadás Zemmour ellen, másfél éve szintén a nyílt utcán inzultálta őt egy férfi, aki tettéért felfüggesztett börtönbüntetést kapott– írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 09. 28. 17:07
Zemmour, ric
Budapest, 2021. szeptember 24. ric Zemmour francia filozfus-esszista A nyilvnossg s a csald cm panelbeszlgetsen, a IV. Budapesti Demogrfiai Cscson a Vrkert Bazrban 2021. szeptember 24-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra megfenyegették Éric Zemmour világhírű francia esszéistát. 

Egy férfi Párizsban a nyílt utcán felismerte, majd azt kiabálta neki, hogy

a Korán nevében fel fogja füstölni és rasszistának nevezte Zemmourt.

Ekkor lépett közbe az esszéista védelmét biztosító rendőr, aki a kocsijához kísérte Zemmourt, majd beültek és elhajtottak. A Le Figaro értesülései szerint a fenyegető férfi rácsapott a mellette elhaladó autó motorháztetejére.

A történtekről maga Zemmour is hírt adott a Twitteren, azt írta, hogy ez hozzátartozik a franciák mindennapi életéhez.

Éric Ciotti, Alpes-Maritimes megye jobboldali képviselője, a Republikánus Párt tagja maximálisan kiáll Zemmour mellett, a politikus úgy véli, hogy egy demokráciában elfogadhatatlan az erőszak, és egyik politikust sem érhet ilyen fenyegetés a nézetei miatt.

Éric Zemmour a CNews hírtelevíziónak nyilatkozott az esetről, elmondása szerint a Moulin Rouge közelében lévő Clichy térnél volt találkozója, épp oda igyekezett, amikor az incidens történt. Hozzátette, hogy az ilyen jellegű támadások manapság sok francia lakos ellen megtörténnek és neki szerencséje van, mert védelem alatt áll.

Nem ez volt az első eset, hogy Éric Zemmourt sértegették és fenyegették, 2020 áprilisában egy észak-afrikai származású fiatalember mindenféle trágár kifejezéssel illette az esszéistát.

A férfi pár nappal az inzultust követően közzétett egy videófelvételt, amelyben azzal mentegeti magát, hogy nem ért hozzá Zemmourhoz és annak ellenére, hogy egy másik felvételen azzal hencegett, hogy leköpte az esszéistát, ez nem igaz.

A szóban forgó fiatalember, Mehdi három hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott a sértegetésért. A férfi a minap a „Touche pas á mon poste” című televíziós vitaműsorban szerepelt, ahol arról beszélt, hogy nem bánta meg a tettét. Elmondása szerint felismerte az utcán Éric Zemmourt, majd eszébe jutott az esszéista véleménye az arabokról és a színes bőrűekről, és ekkor kezdte el őt szidalmazni és sértegetni.

A fenti két inzultuson kívül is történt Éric Zemmourt ért fenyegetés, tavaly májusban egy fejkendős nő szintén felismerte a muszlimokat rendszeresen kritizáló esszéistát és rákiabált Zemmourra, miközben az iszlámot, Allahot és Mohamedet éltette.

A szóbeli inzultusokon túl azonban súlyosabb fenyegetéssel is szembesülnie kellett Zemmournak, tavaly júniusban ugyanis egy ismeretlen személy a Snapchaten közzétette a publicista privát telefonszámát, aki ezt követően három nap leforgása alatt mintegy száz hívást kapott, köztük halálos fenyegetéseket is, amelyek nem csak Éric Zemmour, hanem a családja ellen is irányultak, ezért feljelentést tett.

Az eredeti cikket ITT érheit el. 

Borítókép: Éric Zemmour francia filozófus-esszéista A nyilvánosság és a család című panelbeszélgetésen, a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.