Afganisztánból kimenekített férfiakat állítanak bíróság elé

Egy húszéves afgán férfi többek között kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszak miatt, egy 32 éves, ugyancsak Afganisztánból származó férfi pedig családon belüli erőszak miatt áll bíróság elé. Mindkettejüket a Biden-adminisztráció menekítette ki, tetteiket már Amerikában követték el – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 09. 23. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két afgán kimenekített ellen emelt vádat az amerikai Igazságügyi Minisztérium – jelezte szerdán a tárca a honlapján. A madisoni szövetségi esküdtszék a vádiratot a húszéves Bahrullah Noori és a 32 éves Mohammad Haroon Imaad ellen nyújtotta be a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Fort McCoy-i Rendőrség nyomozásának eredményei alapján.

A hírről beszámoló Breitbart szerint az ügyészek Noorit azzal vádolják, hogy néhány hetes amerikai tartózkodása alatt több kiskorúval szemben is szexuális bűncselekményt követett el, egy fiatalt pedig meg is erőszakolt. Emiatt a húszéves férfit kiskorú sérelmére elkövetett, három rendbeli szexuális bűncselekmény elkövetésével, egy vádpontban pedig erőszak alkalmazásával vádolják. A vádirat szerint áldozatai 16 év alattiak voltak. A másik, 32 éves férfit családon belüli erőszakkal vádolják az ügyészek. A vádirat szerint a szintén Afganisztánból kimenekített Imaad szeptember 7-én a feleségét fojtogatta.

Mindkét férfi szeptember 16-án jelent meg a bíróság előtt a wisconsini Madisonban, jelenleg a Dane megyei börtönben vannak őrizetben. Bevándorlási státusuk egyelőre nem tisztázott, vagyis nem lehet tudni, hogy menekültként, különleges bevándorlási vízummal rendelkező személyként vagy esetleg valamilyen más státussal érkeztek Amerikába.

Ha a szexuális erőszak igazolást nyer, Noori minimum harminc év börtönbüntetésre számíthat, de a maximális büntetés akár életfogytiglani börtönbüntetés is lehet. A másik két vádpontban legfeljebb 15 év büntetésre számíthat. Imaadra legfeljebb tízévnyi börtön várhat, amennyiben bűnösnek találják.

A Biden-adminisztráció július óta több mint 122 ezer embert, köztük hatezer amerikai állampolgárt menekített ki Afganisztánból – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.