Gyakorlatilag betiltották a Szcientológia Egyház tevékenységét Oroszországban

Az orosz főügyészség nemkívánatosnak minősítette a Szcientológia Egyház tevékenységét – ezzel gyakorlatilag meg kell szüntetniük működésüket az országon belül – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 09. 25. 17:14
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz főügyészség nemkívánatosnak nyilvánította a „World Institute of Scientology Enterprises”, vagyis a Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Intézete, valamint a „Spirituális Technológia Egyháza” tevékenységét Oroszországban – közölte pénteken a hivatal sajtószolgálata. A RIA Novosztyi a főügyészséget idézve azt írja: a szervezetek munkája „veszélyt jelent az Orosz Föderáció biztonságára”.

Az Oroszországban nemkívánatosnak elismert két szervezet több milliárd rubelt vitt ki Oroszországból 2012 és 2020 között – közölte a RIA Novosztyival pénteken a bűnüldöző és ellenőrző hatóságok egyik forrása.

A források szerint a két szervezet nem ritkán szélsőséges tevékenységet folytat, elfedve valós jogi státusát. A „lelkiismereti és vallási egyesületek szabadságáról” szóló szövetségi törvényben meghatározott eljárást megkerülve működnek Oroszországban, „jelentős károkat okozva az állampolgároknak” – olvasható a hírportálon, amelynek forrásai szerint a tevékenység mögött olyan a pénzmozgások történtek, amelyek egyes cégeken keresztül külföldre kerültek.

A „nemkívánatosnak” nyilvánított szervezeteknek – a törvények szerint – fel kell számolniuk működésüket Oroszországban, az ezzel szembehelyezkedő működtetők és tagok börtönbüntetéssel is sújthatók.

A Szcientológia Egyházat az 1950-es évek elején alapította az Egyesült Államokban Lafayette Ron Hubbard sci-fi író. A szervezet a világ több országában szektának minősül – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.