Jobboldali hírportál ellen uszít a médiában a szélsőbalos aktivista + videó

A baloldali aktivista, újságíró feljelentette a hírportált, amiért közzétett egy listát baloldali iszlamista érzelmű személyek nevével, majd a radikális iszlamisták egyik kedvelt televíziócsatornáján nyíltan uszított a szóban forgó hírportál ellen.

Forrás: V4NA hírügynökség2021. 09. 22. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tett a Fdesouche nevű francia jobboldali hírportál ellen Taha Bouhafs szélsőbalos aktivista, újságíró, a francia George Floydként emlegetett, 2016-ban rendőri intézkedést követően elhunyt többszörösen visszaeső bűnöző, Adama Traoré rendőrgyűlölő nővérének közeli jó barátja – számolt be a történtekről a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A jogi lépésre azért került sor, mert a hírportál augusztus elején közzétett egy listát, melyen olyan személyek szerepelnek, akik baloldali iszlamista nézeteket vallanak, többek között Taha Bouhafs neve is megtalálható a több száz név között, minderről maga az újságíró számolt be a minap a Twitteren.

Taha Bouhafs feljelentését a francia büntetőtörvénykönyv 226-19-es cikkére alapozza, mely kimondja, hogy tilos az érintett személyek beleegyezése nélkül olyan információkat nyilvánosságra hozni, amelyek felfedik az illető faji vagy etnikai származását, politikai, filozófiai vagy vallási hovatartozását, vagy szakszervezeti tagságát.

A France Info értesülései szerint az üggyel kapcsolatban nyomozást kezdett a személyes adatok és a hírközlés titkosságának védelmével foglalkozó hatóság (Cnil) is.

Megszólalt a történtekkel kapcsolatban az érintett hírportál, az Fdesouche vezetője, Pierre Sautarel is, aki kifejtette, hogy a szóban forgó listát eredetileg a Médiapart nevű francia oknyomozó hírportál tette közzé, és azok a személyek szerepelnek rajta, akik aláírtak egy felhívást, egy 2019 novemberében az iszlamofóbia ellen megrendezett felvonulásról. A rendezvényen több mint 13 ezren vettek részt, így kívántak tiltakozni a muszlimok elleni diszkrimináció ellen, ami szerintük egyre gyakrabban előfordul az országban.

Gabriel Attal kormányszóvivő, aki 2019-ben még államtitkárként dolgozott, az Europe 1-nek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy elfogadhatatlannak tartja a tüntetést, mivel az iszlamista közösségi szemlélet képviselői is részt vettek rajta, akik egyértelműen kritizálják a Francia Köztársaság keretét adó alaptörvényt.

Taha Bouhafs azonban nem hagyta ennyiben a dolgot és a jogi lépéseken túl a médiában is betámadta az Fdesouche nevű hírportált, elmesélte ugyanis élő adásban az al-Dzsazíra televízióban, hogy a francia hírportál nyilvánosságra hozta azoknak a nevét, akik aláírták az iszlamofóbia elleni tüntetés felhívását 2019-ben és baloldali iszlamistáknak nevezték őket.

A műsorra reagált Pierre Sautarel, az Fdesouche munkatársa is, aki azt írta a Twitteren, hogy reméli, hogy a műsor nem ad gyilkos ötleteket egynek sem a több ezer veszélyes radikalizálódott őrült közül, akik a csatornát nézik, majd hozzátette, hogy a múltban már volt rá példa, hogy ő személy szerint egy dzsihadista sejt célpontjává vált.

A történésekről eredetileg a V4NA nemzetközi hírügynökség tudósított.

(A borítóképen Taha Bouhafs szélsőbalos aktivista látható. Forrás: YouTube/képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.