Lapozó: A dán kormány kötelezővé teszi a bevándorlóknak a munkavégzést

Már az Eiffel-torony lábánál is rettegésben tartják a járókelőket az észak-afrikai migránsok · Akár öt oltásra is szükség lehet egy svéd kutató szerint · A járvány idején 157 milliárd euróval nőtt a francia háztartások megtakarítása · A dán kormány kötelezővé teszi a bevándorlóknak a munkavégzést.

Magyar Nemzet
Forrás: Mediaworks Hírcentrum2021. 09. 08. 18:02
null
Padborg, 2015. szeptember 9. Fõként Szíriából és Irakból érkezõ migránsok egy rendõrautó mellett ülnek a dániai Padborg melletti E45-ös autóúton 2015. szeptember 9-én, miután elhagyták a számukra biztosított ideiglenes szállást, hogy Svédországba menjenek. (MTI/EPA/Claus Fisker) Fotó: CLAUS FISKER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az Eiffel-torony lábánál is rettegésben tartják a járókelőket az észak-afrikai migránsok

Aggasztó képet fest a francia főváros közbiztonságáról számos francia napilap, köztük a baloldali szemléletéről is közismert Le Monde is. A francia újságírók arról számolnak be, hogy most már nemcsak a párizsi külvárosokat lepik el és tartják rettegésben különböző nemzetiségű és bűncselekményekből élő illegális bevándorlók, hanem a francia főváros belvárosát is.

Az Eiffel-toronnyal szemben, a Szajna másik partján található Trocadéro-kertben ugyanis már hónapok óta észak-afrikai migránsok vertek tanyát. A magukat kiskorúaknak valló – a valóságban akár a húszas éveik végén járó – marokkói, algériai, tunéziai és török migránsok nappal zsebtolvajlással, éjszaka a környező üzletek kifosztásával szerzik meg a megélhetésükhöz szükséges jövedelmet és élelmet. A csoportosan garázdálkodó fiatalok azzal a reménnyel érkeztek Franciaországba, hogy itt munka nélkül részesülhetnek az európai eldorádóból, a jólétéből, de az érkezést követő gyors kijózanodás után az alkoholhoz és a kábítószerekhez nyúltak, és gyakran egymást is megtámadják.

Forrás: Valeursactuelles.com

Akár öt oltásra is szükség lehet egy svéd kutató szerint

A skandináv országban még nem kezdték meg a Covid elleni harmadik védőoltás beadását, ugyanis a népegészségügyi hivatal szerint ez még nem szükséges. Ezzel szemben a köztévé reggeli műsorában egy vakcinakutató azt mondta, hogy nemhogy a harmadikra, de lehetséges, hogy negyedik és ötödik emlékeztető oltásokra is szükség lehet majd. Matti Sällberg, a neves stockholmi Karolinska Intézet kutatója szerint először a 65 felettieknek lehet aktuális a következő oltás, de a fiatalabb korosztályoknak is fontos lehet már a következő hónapokban. – Mindenki tudja, hogy ez a vírus nem fog eltűnni, és szükségünk lesz még az oltásokra egész hosszú időn keresztül – mondta el a műsorban Sällberg.

Forrás: SVT

Bugnyár Zoltán

A járvány idején 157 milliárd euróval nőtt a francia háztartások megtakarítása 

A Francia Nemzeti Bank adatai szerint a franciák 157 milliárd euróval több megtakarítást halmoztak fel a koronavírus-járvány idején, mint az azt megelőző években. Philippe Crevel, a Francia Nemzeti Bank megtakarításokért és befektetésekért felelős igazgatója szerint a kiugróan nagy többlet egyrészt a koronavírushoz köthető kereskedelmi kényszerpihenőnek tudható be: a kijárási korlátozások mesterségesen visszafogták a franciák vásárlási és költési szokásait. Másrészt a járvány idején tapasztalt egzisztenciális bizonytalanság miatt sok munkavállaló és vállalkozó döntött úgy, hogy a biztonság kedvéért nagyobb takarékossági fokozatra kapcsol, ha netán elveszítené állását, jövedelmét.

A bankár szerint azonban a költési passzivitás miatt felhalmozott megtakarítást a bankok remekül hasznosítják a gazdaság finanszírozására a gazdasági szereplők által felvett hitelek kihelyezésekor. Philippe Crevel szerint jelenleg 500 milliárd eurónyi lakossági megtakarítás várakozik a francia bankszámlákon, ez körülbelül és átlagosan 17 ezer eurónyi megtakarítást jelent háztartásonként.

Forrás: Francetvinfo.fr

A dán kormány kötelezővé teszi a bevándorlóknak a munkavégzést

Mette Frederiksen miniszterelnök a pénzügy és munkaügyi miniszterekkel együtt terjesztett be kedden egy reformjavaslatot, amelynek értelmében a jövőben a segélyből és járadékból élő bevándorlóknak kötelezően, teljes munkaidőben állást kell vállalniuk. A cél az, hogy a régebben és újonnan az országba érkezett, integrációs problémával küzdő migráns heti 37 órát dolgozzon, amihez az önkormányzatok segítségét kéri a kormány. Az új rendelkezés első lépésben körülbelül 20 ezer embert érintene Dániában.

Forrás: Bulletin

Bugnyár Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.