Ovis Pride-dal büszkélkedik az önkormányzat

Ovisoknak szervezett Pride programokat a svédországi Karlstad több óvodája, erről az önkormányzat számolt be közösségi oldalán – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 09. 18. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szivárványos zászló és saját Pride-graffiti készítése, egy közös menetelés. Ezek a programok is szerepeltek az óvodásoknak rendezett Pride-on a svédországi Karlstadban szeptember elején, amiről az önkormányzat a közösségi oldalán számolt be.

Mint írták, az érintett óvodák sokat tesznek azért, hogy mindenki az lehessen, aki akar, ez volt a program fő üzenete is.

A képeken látszik, hogy az ovisok szivárványos zászlókat lengetnek, az óvónők különböző jelmezekbe öltöztek vagy szivárványos kiegészítőket viselnek, és hogy a gyerekek festékszóróval készítettek egy Pride-graffitit is. Szembetűnő, hogy a graffitin megjelenik a transzneműek kék-rózsaszín-fehér zászlója is.

A rendezvényt rengeteg kritika érte.

Sokak szerint egyáltalán nem kellene mindenféle ideológiára tanítani a gyerekeket, csak hagyni kellene, hogy gyerekek maradjanak. Többek szerint teljesen természetellenes transzideológiára tanítani a gyerekeket, és óvodásoknak arról beszélni, hogy megváltoztathatják a nemüket. Mások szerint a kisgyerekeknek még azon sem kellene gondolkozniuk, hogy a fiúkat vagy a lányokat szeretik.

Az önkormányzat azt közölte, hogy előzetesen tájékoztatták a szülőket a programról, és nem volt kötelező a részvétel.

Ahogy arról korábban a V4NA is beszámolt, augusztusban a Pride-hónap kapcsán egy svéd kisváros, Simrishamn könyvtára is megrendezte saját Pride-hetét, amivel a gyerekeket célozta meg. A könyvtár közösségi oldalán számolt be róla, hogy bár az LMBTQ-témák és az elfogadás mindig fontos számukra, most egy kis extrával is készültek.

A bejegyzésben közzétett képeken jól látszik, hogyan öltöztetik szivárványszínekbe a könyvtárat, és hogy milyen rengeteg LMBTQ-témájú gyerek- és ifjúsági könyvet gyűjtöttek össze.

A könyvtári Pride-hét során ezenkívül kézműves-foglalkozásokkal és előadásokkal várják a gyerekeket és a kamaszokat – olvasható a hírportálon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.