Terroristáknak gyűjtene adományt a képviselő

A demokrata párti kongresszusi képviselő szerdán megosztott egy Twitter-bejegyzést, amely a Hamászhoz és a tálibokhoz kötődő szervezet adománygyűjtését hirdette – írja a V4NA.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 09. 03. 17:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demokrata Rashida Tlaib válaszolt egy Twitter-bejegyzésre, ami a texasi székhelyű Baitulmaal alapítvány számára gyűjtött adományokat. Az alapítvány azonban a Hamász terrorszervezet libanoni ágához és a tálib szélsőségesekhez is kötődik, az adományokból nekik is juttat pénzt, vezetőjét, Mazen Mokhtart pedig azzal vádolják, hogy együttműködik a tálibokkal és terrorcsoportokkal.

Ez a válasz azonban nem az első alkalom, amikor Tlaib támogatását fejezte ki a terroristák iránt. Néhány nappal azután, hogy kongresszusi képviselő lett, a demokrata vendégül látta Abbas Hamideh Hezbollah-párti aktivistát, aki többször is párhuzamot vont az Izraelt védő katonák, és a nácik között. Emellett Tlaib tavaly megosztott a Hamász és a Hezbollah által is támogatott Palesztin Felszabadítási Szervezet képét is, és azt írta a kép fölé hogy „a folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz”.

A közel-keleti fórum 2020-as elemzése szerint a Baitulmaal alapítvány, melynek most támogatására ösztönzött a demokrata képviselő, szorosan együttműködik a Gázai övezetben tartózkodó Hamász terroristáival, és gyakran működik együtt az Unlimited Association for Social Development nevű csoporttal is. Ez a szervezet magát társadalmi, fejlesztési és oktatási civil szervezetként írja le, az elemzés szerint azonban a két szervezet együttműködve készpénzt osztogat a palesztin terroristák családjainak. Ezek az adományok kiegészítik a palesztin hatóságok hivatalos Pay to Slay programját, amellyel több száz millió dollárt juttatott palesztin terroristákhoz, írja a The Washington Free Beacon. Megemlítik, hogy a palesztin kormány idén 42 ezer dollárt fizetett ki egy palesztin terrorista családjának, aki két izraelit halálra késelt, és kettőt megsebesített, köztük egy kétéves gyermeket is.

Az Unlimited Association for Social Development egyébként nyíltan ellenséges Izraellel szemben. A csoport Facebook-oldalán „mocskos piszkos zsidókként” és “náci cionista börtöntöltelékként” hivatkoztak az izraelitákra. Emellett az egyesület együttműködik egy Iszlám segítség nevű szervezettel, amellyel az amerikai külügyminisztérium megszakította a kapcsolatot a vezetők sorozatos antiszemitizmusa miatt.

A Baitulmaal a ciszjordániai Hamász-szervezetekkel is együttműködik. A csoport 2008-ban adománygyűjtést szervezett Nablus egyik orvosi klinikájának építésére, a pénz végül azonban a Hamász egyik ágához vándorolt. Egy palesztin újságíró arról is beszámolt, hogy a Baitulmaal és a Hamász egyes szervezetei évek óta együtt dolgoztak.

Borítókép: Twitter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.