Újabb áldozatot szedett a Facebook-cenzúra

Szokatlan gyorsasággal korlátozta a közösségi óriás a Grammy-díjra jelölt dalszerző oldalát. Egyik új dalát népszerűsítette volna, amelyben az amerikai katonák előtt tiszteleg, egyúttal bírálja Joe Biden elnök katasztrofális afganisztáni visszavonulását – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 09. 17. 12:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Ondrasik közölte, hogy a közösségimédia-platform blokkolta a hirdetését, amelyben népszerűsíteni kívánta egyik új dalát, a „Blood on my hands”-et. A Facebook indoklása szerint az nem felelt meg a közösségi irányelveknek.

Ondrasik dalát a katasztrofális afganisztáni kivonulás és az ott hátrahagyott amerikaiak „inspirálták”.

„Bár úgy gondolom, hogy az Afganisztánból való kivonulás és a háború befejezésének elutasítása is megalapozott érveken alapul, de nem tudom felfogni, hogy a Biden-kormányzat miért nem hosszabbítja meg a kivonulás befejezésének határidejét, hogy az amerikai állampolgárokat és az afgán szövetségeseket ki lehessen menekíteni a tálib terrorista rezsim elől. Mint a hadseregünk támogatója, úgy gondolom, hogy a »senkit se hagyunk hátra« mondat minden amerikaira és olyan afgánra is vonatkozik, akiknek azt ígértük, hogy megvédjük őket” – nyilatkozta.

A szerzemény kritikus Bidennel és a kabinetjével szemben is, de Ondrasik azt mondta, hogy nem volt célja az elnök lejáratása. „Ha Donald Trump lenne most az elnök, és ugyanebbe a helyzetbe hozott volna minket, a dal akkor is ugyanígy hangozna, csak a név lenne más” – mondta.

„Az Egyesült Államok arra az alapvető szabadságra épült, hogy szabadon kritizálhattuk a vezetőinket, és felelősségre vonhattuk őket. Ez választ el minket a kommunistáktól és a diktatórikus ellenfeleinktől. Hogyan tanulhatnánk nemzetként a hibáinkból, és miként hozhatunk jobb döntéseket anélkül, hogy őszintén gondolkodunk a vezetőink tettein? Nagy hagyománya van annak, hogy a művészek kimondják a gondolataikat és válaszokat kérnek a vezetőiktől. Ezek közül sokan inspirációt jelentettek számomra. De megértem, ha egyesek ezt a dalt politikai támadásként fogják fel” – fogalmazott Ondrasik.

A borítókép illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.