A genderideológiák ellen szólalt fel Václav Klaus

A korábbi cseh köztársasági elnök szerint Brüsszel már nem a szabadság vagy a jólét pártján van.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 28. 19:17
null
Václav Klaus korábbi cseh államfő Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan kísérletekkel szembesülünk, amelyek célja megváltoztatni az elődeink által teremtett világot, Csehország újra kulcsfontosságú döntés előtt áll, amellyel kapcsolatban már a létéről van szó

– jelentette ki csütörtökön Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök a Cseh Szabadságharcosok Szövetségének a prágai Hradzsinban, Csehszlovákia megalakulásának 103. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ülésén.

Csehszlovákia megszületése 1918. október 28-án Klaus szerint továbbra is „tartós ihlet és erőforrás” a csehek számára.

Tudatosítjuk azonban, hogy még nem nyertünk. Éppen most új fenyegetések születnek és terjednek, amelyek új erőfeszítéseket követelnek meg tőlünk állami létünk jelenének és jövőjének biztosítására

– mutatott rá a volt cseh államfő.

Úgy vélte: ma lehetetlen aggályok nélkül tekinteni a jövőbe, és ez nem csak a koronavírus-járvány okozta korlátozások következménye. Olyan kísérletekkel szembesülünk, amelyek célja megváltoztatni az elődeink által teremtett világot a genderideológiák képviselőinek antihumánus elképzelései szerint, akik világuralmi igyekezetüket a világmegváltás palástjával takarják. 

„Zavarja őket a nemzetállamok, a családok és az emberi természetesség létezése”

– szögezte le Václav Klaus.

Szerinte természetes világunk rombolói céljaik érdekében elsősorban az olyan nemzetközi szervezeteket használják fel, mint az Egyesült Nemzetek Szervezete vagy az Európai Unió. 

Ennek következtében is ma Brüsszel politikája más célokat követ, mint a szabadság, a jólét és Európa lakossága életszínvonalának emelése

 – hangsúlyozta a volt cseh elnök.

Csehszlovákia 1918-as megalakulásának évfordulója Csehországban állami ünnep. A legmagasabb állami kitüntetések átadása, amelyen mindig az elnök mond ünnepi beszédet, az idén Miloš Zeman betegsége miatt elmarad. Az elnöki hivatal közlése szerint a kitüntetések átadását január elsejére halasztották. Ez szintén állami ünnep, a Cseh Köztársaság megalakulásának ünnepe. A szokásos elnöki beszéd helyett csütörtökön este Andrej Babiš kormányfő mond ünnepi beszédet a közszolgálati televízióban és rádióban.

Borítókép: Václav Klaus korábban a budapesti migrációs konferencián szólalt fel

Fotó: Illyés Tibor

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.