Amerikai misszionáriusokat hurcoltak el Haitin

A keresztény hittérítőket egy buszról rabolták el, az elfogott emberek között gyerekek is vannak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 17. 11:01
null
Port-au-Prince, 2021. szeptember 20. A texasi Del Ribl kitoloncolt s replgppel hazaszlltott illeglis bevndorlk megrkeznek a port-au-prince-i Toussaint Louverture repltrre 2021. szeptember 19-n. A Mexikt Dl-Texasszal sszekt Del Rio Nemzetkzi Hd alatt tbb mint tzezer latin-amerikai menedkkr vert tbort a napokban. Tlnyom rszk a katasztrfk s politikai bizonytalansg sjtotta Haitibl rkezett. Az amerikai hatsgok napi ht jratot tervez indtani Haitira. MTI/AP/Rodrigo Abd Fotó: Rodrigo Abd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhurcoltak tizenhét amerikai misszionáriust és családtagjaikat szombaton a természeti csapások és belpolitikai bizonytalanság sújtotta Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben – közölte a The New York Times című amerikai lap helyi tisztségviselőkre hivatkozva. 

A keresztény hittérítőket egy buszról rabolták el, amely éppen a főváros repülőterére tartott. Úgy tudni, az elhurcolt emberek között gyerekek is vannak. 

Egyelőre nem világos, hogy a bűnözők követeltek-e váltságdíjat. Az amerikai nagykövetség Haitin még nem reagált a megkeresésekre.

Az utóbbi években Haitin elharapózott a bűnözés, különös gondot jelentenek a váltságdíj reményében végrehajtott emberrablások, több alkalommal is papokat és apácákat hurcoltak el bűnözők. A biztonsági helyzet pedig csak romlott a karibi térség legszegényebb országában a Jovenel Moise elnök júliusban történt meggyilkolását követően fellépő politikai bizonytalanság és a több mint 2200 emberéletet követelő augusztusi földrengés nyomán. Az AFP francia hírügynökség szerint a fegyveres bandák, amelyek évek óta ellenőrzik a haiti főváros legszegényebb negyedeit, mostanra kiterjesztették hatalmukat Port-au-Prince jelentős részére. Számos haiti állampolgár ezért külföldön próbál új megélhetést találni, sokan közülük az Egyesült Államokba próbálnak eljutni.

Borítókép: A texasi Del Rióból kitoloncolt és repülőgéppel hazaszállított illegális bevándorlók megérkeznek a port-au-prince-i Toussaint Louverture repülőtérre 2021. szeptember 19-én

Fotó:  MTI/AP/Rodrigo Abd

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.