időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Európába szállították volna a Kolumbiában lefoglalt kokaint

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.31. 09:24 2021.10.31. 14:37
Európába szállították volna a Kolumbiában lefoglalt kokaint

Európának szánt, több mint két tonna kokaint foglaltak le a kolumbiai Cartagena kikötővárosában – közölte szombaton a latin-amerikai ország védelmi minisztériuma és rendőrsége. A drog árát mintegy négyszázmilliárd pesóra (33 milliárd forint) becsülik.

A kolumbiai sajtó értesülései szerint a több mint kétezer zacskóba csomagolt, táskákba pakolt kábítószert egy hűtőszekrényekkel teli konténerben rejtették el, amely a hollandiai Rotterdamba indult volna.

A kolumbiai rendőrség éppen pénteken számolt be arról, hogy a német hatóságokkal együttműködve Cartagena és Hamburg kikötőiben egyenként négyszáz kilogramm kokaint sikerült lefoglalni. Kolumbia a világ egyik legnagyobb kokatermesztő országa. Csaknem 169 ezer hektáron termesztenek kokacserjét, amely szárított leveleit perui és bolíviai indiánok évszázadok óta rágják élénkítőszerként. A levélből kivonható kokain azonban erős és illegális kábítószer. A legnagyobb mennyiséget ebből a drogból az Egyesült Államokba csempészik

Borítókép: A Srí Lanka-i rendőrség által lefoglalt kábítószert tartalmazó csomagokat vizsgálják rendőrtisztek Colombóban 2018. január 15-én. Fotó: MTI/EPA/M. A. Pushpa Kumara

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.