időjárás 4°C 2021. October 18.
logo

Izrael Palmüra térségét támadta

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.14. 08:50 2021.10.14. 09:32
Izrael Palmüra térségét támadta

Izrael támadást intézett a Homsz tartományban található Palmüra térsége ellen Szíriában, a legfrissebb hírek szerint a támadásban négyen meghaltak és többen megsebesültek.

 A szíriai védelmi minisztérium éjjel azt közölte, hogy a támadás helyi idő szerint nem sokkal éjfél előtt történt, célpontja egy távközlési torony volt, és anyagi károkat is okozott. 

A támadásban egy szíriai katona meghalt, három pedig megsebesült. 

Az al-Hadasz dubaji székhelyű hírtelevízió értesülései szerint az izraeli légierő a T–4 kódjelű katonai reptéren lévő iráni drónbázisra mért légicsapást. A katonai reptéren a szíriai hadsereg oldalán harcoló síita fegyveresek állomásoznak. A híradás szerint négy halottja és ismeretlen számú sebesültje van a támadásnak. Izrael október 8-án is csapást mért ugyanerre a katonai reptérre, akkor hat szíriai katona és tizenkét síita fegyveres sebesült meg, és akkor is találat érte a távközlési tornyot.

Izrael évek óra rendszeresen hajt végre támadásokat olyan célpontok ellen, amelyek megítélése szerint Iránhoz köthetők Szíriában, így például a szíriai polgárháborúban Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányát támogató libanoni, síita Hezbollah egységei ellen is.

Borítókép: Kirándulók a Golán-fennsíkkal határos Hermon-hegy előterében, az izraeli–szíriai határvidéken, ahol korábban, 2019. január 20-án, az izraeli légierő támadást intézett Szíria ellen
Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi