Izrael Palmüra térségét támadta

A támadásban egy szíriai katona meghalt, három pedig megsebesült.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 14. 8:50
null
Hermon-hegy, 2019. janur 20. Kirndulk a Goln-fennskkal hatros Hermon-hegy elterben, az izraeli-szriai hatrvidken 2019. janur 20-n. Az orosz vdelmi minisztrium szerint ezen a napon az izraeli lgier tmadst intzett Szria ellen, a szriai lgvdelem a ht izraeli raktt megsemmistette. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael támadást intézett a Homsz tartományban található Palmüra térsége ellen Szíriában, a legfrissebb hírek szerint a támadásban négyen meghaltak és többen megsebesültek.

 A szíriai védelmi minisztérium éjjel azt közölte, hogy a támadás helyi idő szerint nem sokkal éjfél előtt történt, célpontja egy távközlési torony volt, és anyagi károkat is okozott. 

A támadásban egy szíriai katona meghalt, három pedig megsebesült. 

Az al-Hadasz dubaji székhelyű hírtelevízió értesülései szerint az izraeli légierő a T–4 kódjelű katonai reptéren lévő iráni drónbázisra mért légicsapást. A katonai reptéren a szíriai hadsereg oldalán harcoló síita fegyveresek állomásoznak. A híradás szerint négy halottja és ismeretlen számú sebesültje van a támadásnak. Izrael október 8-án is csapást mért ugyanerre a katonai reptérre, akkor hat szíriai katona és tizenkét síita fegyveres sebesült meg, és akkor is találat érte a távközlési tornyot.

Izrael évek óra rendszeresen hajt végre támadásokat olyan célpontok ellen, amelyek megítélése szerint Iránhoz köthetők Szíriában, így például a szíriai polgárháborúban Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányát támogató libanoni, síita Hezbollah egységei ellen is.

Borítókép: Kirándulók a Golán-fennsíkkal határos Hermon-hegy előterében, az izraeli–szíriai határvidéken, ahol korábban, 2019. január 20-án, az izraeli légierő támadást intézett Szíria ellen
Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.