Röplapon vádolnak homofóbiával és transzfóbiával egy keresztény iskolát

A belvárosban több olyan szórólapot helyeztek el, amelyeken homofóbiával és transzfóbiával vádolnak meg egy keresztény iskolát. A reklámanyagon az intézmény felgyújtására buzdítanak. A röplapon fasiszta gyárnak nevezett iskola feljelentést tett a nyílt fenyegetés miatt – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA2021. 10. 21. 14:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tett a l’Union Chrétienne de Poitiers nevű keresztény iskola, miután Poitiers belvárosában olyan szórólapokat tettek ki, amelyen homofóbiával és transzfóbiával vádolták az intézményt. Emellett fasiszta gyárnak nevezték, és az iskolának otthont adó épület felgyújtására szólítottak fel a röplapon.

A szórólapról készült fotót a Facebookon egy egyetemista tette közzé, akinek a kishúga a szóban forgó iskola tanulója. A fiatal nő szerint azzal vádolják az intézményt, hogy mindenütt jelen van a reakcionista beszéd. Kiemeli ugyanakkor, hogy a szórólap szerzőinek arra már nem volt bátorságuk, hogy aláírják a levelet, amelynek alján az iskola lángoktól ölelt logója látható, ami egyértelmű fenyegetés.

A történtekről beszámoló France Bleu hírportál szerint a rendőrség komolyan veszi a feljelentést. Lapértesülések szerint szélsőbaloldali vagy LMBTQ-csoportokat gyanúsítanak a szórólapok terjesztésével, mivel tapasztalataik szerint rájuk jellemző az ilyen típusú plakátok készítése, továbbá ők azok, akik nyíltan ellenségesek az intézménnyel szemben. A város több pontján, többek között az iskola ajtaján, a székesegyház közelében és egy kápolna falán is találtak belőle.

Az iskola vezetősége mélységesen elítéli, hogy szexizmussal, homofóbiával, transzfóbiával, diszkriminációval és politizálással vádolják őket. Szerintük ez teljesen alaptalan, ugyanis a tanórákon a fenti témák egyike sem téma. Hozzátették, hogy az iskola hétszáz tanulójának nagy része még a vallásról sem beszél az órákon.

A France Bleu úgy tudja, hogy korábban is érték már ehhez hasonló vádak az intézményt: a hozzá tartozó óvoda falait egyszer már hasonló tartalmú feliratokkal látták el, ám ilyen messzire eddig sosem mentek, ez az első alkalom, hogy konkrét fenyegetéssel kellett szembesülnie az iskolának.

Az iskola diákjainak szüleiből álló egyesület elnöke, Christian Brun szerint a szórólapon szereplő vádak teljesen alaptalan rágalmak, és hozzátette, hogy az intézménybe mindenféle vallású és származású tanuló jár. Egy másik szülő ezt megerősítve elmondta a France 3 nevű lapnak, hogy bár katolikus iskoláról van szó, sok olyan tanuló van, aki más vallású, a lányának például egy muszlim barátja van az iskolában.

A lap úgy tudja, hogy a fenyegetés miatt megerősítették a rendőrségi jelenlétet az iskola körül, különösen a bejáratok és a kijáratok környékén. A France 3 megkereste ezzel kapcsolatban az intézet vezetőségét, de ők nem kívántak nyilatkozni.

Borítókép:  l’Union Chrétienne de Poitiers nevű keresztény iskola Forrás: Google

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.