Saját internetes hálózatot indít Trump

A korábbi amerikai elnök célja – ahogy fogalmazott –, hogy szembeszálljon a nagy technológiai cégek zsarnokságával.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 21. 10:00
Former U.S. President Trump speaks at his golf club in Bedminster, New Jersey
Former U.S. President Donald Trump speaks at his golf club in Bedminster, New Jersey, U.S., July 7, 2021. REUTERS/Eduardo Munoz - RC2NFO93EZKR Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnök egy új médiaszolgáltató vállalat és egy saját internetes közösségi hálózat elindítását jelentette be szerdán.

A Trump Media & Technology Group és a várhatóan tesztverzióként novemberben induló Truth Social nevű alkalmazás célja Trump szerint, hogy „szembeszálljon a nagy technológiai cégek zsarnokságával.”

Egy olyan világban élünk, ahol a tálibok nagyban jelen vannak a Twitteren, de a kedvenc amerikai elnökötöket elhallgattatták. Ez elfogadhatatlan

– hangsúlyozta Trump.

A Trump Media & Technology Group közösségi hálózat mellett egy videómegosztó szolgáltatást is tervez indítani szórakoztató műsorokkal, hírekkel és rádióadásokkal. 

A Facebook, a Twitter és a YouTube azután tiltotta le Trump fiókjait, hogy az akkori elnök hívei egy gyújtó hatású beszédét követően megostromolták az amerikai törvényhozás épületét január 6-án. A Capitoliumban a szenátus éppen a demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük egy rendőr. Trump sohasem ismerte el a vereségét, s arról írt a közösségi oldalain, hogy a választást elcsalták.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök golfklubjában, Bedminsterben, New Jersey-ben, 2021. július 7-én 

Fotó: Reuters/Eduardo Munoz 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.