Varga Judit: Történelmi mélypont az EP állásfoglalása

Az igazságügyi miniszter arra reagált, hogy az uniós parlament szerint illegitim a lengyel alkotmánybíróság működése.

Magyar Nemzet
2021. 10. 21. 20:03
null
20200507 budapest varga judit igazsagugy miniszter asszony havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európai Parlament által frissen elfogadott állásfoglalás »értelmében a lengyel alkotmánybíróságnak nincs jogi legitimitása, nem független, és a lengyel alkotmány értelmezésére sem jogosult«. Mindezt azért, mert a lengyel alkotmánybíróság jogosan kimondta, hogy az uniós jognak igenis vannak korlátai, és Brüsszel nem teheti rá a kezét az összes tagállami hatáskörre!” 

Történelmi mélypont, hogy egy, az objektivitás látszatára sem adó, nyíltan politikai zsarolótestületként működő uniós intézmény megkérdőjelezi egy szuverén tagállam legfelsőbb bírói szervének kvázi a létezését

– írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtök este. A tárcavezető a lapunk által is közölt hírre reagált, miszerint az uniós parlament csütörtökön illegitimnek nyilvánította a lengyel alkotmánybíróságot, mert a taláros testület október elején a lengyel alkotmány szupremáciája mellett foglalt állást. Varga Judit szerint az állásfoglalásával az EP végleg bebizonyította, hogy nem az embereket, hanem csak ideológiákat szolgál. 

Mi kiállunk lengyel testvéreink mellett, és továbbra is vállt vállnak vetve fogunk küzdeni az Európai Parlament sunyi lopakodása és politikai nyomásgyakorlása ellen!

– írta a miniszter a bejegyzésében. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.