Zemmour: Macron hivatali ideje alatt özönlöttek a bevándorlók

Emmanuel Macron ötéves hivatali ideje alatt beözönlött két és fél millió bevándorló – mutat rá Eric Zemmour, és a teljes iszlamizálódástól félti „az 1500 éve keresztény Franciaországot”. Szerinte 2022-ben a választáson már maga az ország lesz a tét – írja a Híradó.hu.

Forrás: hirado.hu2021. 10. 09. 9:46
Prizs, 2021. mrcius 26. Illeglis bevndorlk stortbora a prizsi Kztrsasg tren 2021. mrcius 25-n, a Szolidarits jszakja nev rendezvnyen. Tmogatik kzremkdsvel krlbell 300 illeglis bevndorl vert tbort Prizs belvrosnak egyik legforgalmasabb kzlekedsi csompontjnl. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miközben Németországba Lengyelországból, Romániából és Magyarországról érkeztek bevándorlók – a szíriaiakat pedig egyáltalán nem fogadják be akkora tömegekben, mint amiről beszélnek –, hozzánk, Franciaországba özönlenek az algériaiak, marokkóiak, tunéziaiak és a Fekete-Afrikából érkezők – egyebek mellett ezt hangsúlyozta a Boulevard Voltaire-nek adott nyilatkozatában a nemrég a budapesti demográfiai csúcson is részt vevő Eric Zemmour elemző, esszéista Emmanuel Macron köztársasági elnök most véget érő elnöki ciklusával kapcsolatban. Úgy vélte: 

ez valójában a lakosság nagy népességcseréje.

– Macron hivatali ideje alatt újabb két és fél millió külföldit fogadtunk be, többségük nem európai. Emellett hatszáz- és kilencszázezer között van az illegális bevándorlók száma – részletezte Zemmour, hogy szerinte mit rejt a népességcsere fogalma.

Szerinte a baloldali-technokrata politikai szereplők rendre Cambadélis elméletét veszik át. A francia Szocialista Párt volt főtitkára, Jean-Christophe Cambadélis mondta ugyanis a bevándorlókra, hogy „mindannyian Nike-t akarnak majd viselni” – tehát, hogy a modern ruházat átvételével a bevándorlók egyben asszimilálódnak is. – Ez az elmélet megragadt bennem: Nike-t akarnak majd viselni, igen, de burkával és dzselabával! A gazdaságmániás szemlélet kultúra nélkül bizony kész öngyilkosság – mutatott rá az elemző, aki szerint Emmanuel Macron ennek a vulgáris, gazdaságközpontú szemléletnek a megtestesítője.

Zemmour ezúttal is kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy indul-e jövőre a köztársaságielnök-választáson. Azt viszont leszögezte, hogy megméretése esetén nem a többi elnökjelölttel kíván foglalkozni: – Egy kérdést teszek fel magamnak. Milyen lesz Franciaország a következő harminc évben? Az én témám nem Macron, nem Marine Le Pen, nem Bertrand, hanem Franciaország! Nem vagyok hivatásos politikus – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Hozzátette:

Úgy gondolom, hogy a hazai politikai osztály egyetlen jelöltje sem ad választ arra a kérdésre, amelyet felteszek magamnak. Franciaország belebillen, beleborul-e az iszlám civilizációba? Az Umma (a világ muszlimjainak közössége – a szerk.) tagjává válik? Ez a tét. Ez egy civilizációs váltás!

– Franciaország 1500 éve keresztény. Vajon iszlám ország lesz belőle? Ez nem kis dolog. Én innen nézem a politikai szférát, és azt látom, hogy sok jelöltet nem érdekel a történelem, és úgy tesznek, mintha nem is létezne – jegyezte meg Zemmour.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Borítókép: Illegális bevándorlók sátortábora a párizsi Köztársaság téren (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.