Albániába deportálnák az illegális migránsokat

A rendelkezéstől azt várják a brit politikusok, hogy elrettenti a La Manche csatornán átkelő bevándorlókat, ám a költsége rettentően magas, mivel a szigetországtól messze vinnék a migránsokat. Az albán külügyminiszter álhírnek minősítette az állítást, a brit belügyminiszter azonban kitart mellette, hogy folynak a tárgyalások a két ország között – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 11. 19. 19:10
Karnok Csaba
20211021 Ásotthalom Magyar, Cseh rendőrök közösen teljesítenek járőrszolgálatot az 55-ös főút környékén az illegális migráció feltartóztatása érdekében. Képen: Harminc feltartóztatott migráns. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM) Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia drasztikus lépésre szánta el magát, mivel az Észak-Franciaországból érkező illegális migránsok száma egyre magasabb: hogy elrettentsék őket a La Manche csatornán való átkeléstől, az országtól rendkívül messze, Albániába szállítanák őket. A The Times cikke alapján már megkezdődtek a tárgyalások a két ország miniszterei között arról, hogy egy befogadóközpontot létesítenének Albániában, ahová a tervek szerint szállítanák az illegális migránsokat egy héten belül azt követően, hogy Angliába érkeztek.

A lap értesülései szerint a migránsok deportálása igencsak költséges, fejenként 100 ezer fontra rúg utaztatásuk és elszállásolásuk. Egy meg nem nevezett brit miniszter azt nyilatkozta a lapnak, hogy jelenleg a migránsok külföldre történő szállításában van minden reményük, mivel semmilyen más módszer nem bizonyult sikeresnek. A két ország miniszterei közti tárgyalásokról szóló hírek azonban ellentmondásosak, Olta Xhaçka albán külügyminiszter ugyanis egyenesen fake news-nak minősítette a The Times cikkét, amelyben az albániai befogadóközpontról ír – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A brit lap egy másik cikkében azt írja, hogy Priti Patel brit belügyminiszter kitart azon állítása mellet, amely szerint minden elő van készítve a bevándorlók külföldre történő szállításával kapcsolatban, és a miniszterek is megerősítették, hogy folynak a tárgyalások Albániával.

A migránsválság legújabb fejezete azt követően bontakozott ki, hogy Priti Patel a hét elején egyeztetett Gérald Darmanin francia belügyminiszterrel a kialakult helyzetről. A brit politikus Twitter-bejegyzése alapján több lehetséges lépést is megvitattak annak érdekében, hogy meghiúsítsák a halálos utat, amelynek csónakokkal vágnak neki a migránsok.

A Home Office néven ismert brit belügyminisztérium kiadott egy közleményt is azzal kapcsolatban, hogy Priti Patel megállapodott Gérald Darmanin-nel arról, hogy teljesen visszaszorítják a két országot összekötő La Manche csatornán történő átkelések számát, a londoni francia nagykövetség azonban ezt egyértelműen cáfolta a Twitteren – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Daily Mail ugyanakkor kiemelte, hogy Gérald Darmanin egy október 9-én tartott sajtótájékoztatón azt mondta: megfelelő forrásokkal és a brit hatóságok támogatásával el kell érni a tengeren történő illegális átkelések teljes visszaszorítását.

A helyzet valóban egyre kezelhetetlenebb, november 11-én, csütörtökön minden eddigi rekord megdőlt, amikor egyetlen nap leforgása alatt 1185 migráns kelt át a La Manche csatornán, ezzel túllépte a 22 ezret azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik az idén Franciaországból Angliába mentek a két országot összekötő tengeri útvonalon.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Karnok Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.