Három beteg hunyt el egy bulgáriai kórháztűzben

Az országban túlterheltek az egészségügyi intézmények a koronavírus negyedik hulláma miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 14. 14:03
null
BULGARIA-HEALTH-VIRUS-HOSPITAL Fotó: NIKOLAY DOYCHINOV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bulgáriában kórháztűzben meghalt három Covid–19-beteg vasárnapra virradóra – közölték a tűzoltók. A délkelet-bulgáriai Szliven város kórházában a legnagyobb valószínűség szerint az egyik beteg által meggyújtott cigaretta okozott tüzet.

Az áldozatok 66, 70 és 81 évesek voltak, valamennyiüket a kórház negyedik emeletén berendezett Covid–19-osztályon ápolták. 

Ketten a helyszínen életüket vesztették. A harmadik beteget, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, a plovdivi kórházba szállították, ahol belehalt a sérüléseibe vasárnap reggel. A szomszédos kórtermek hat másik lakóját kimenekítették. 

A bulgáriai kórházak túlterheltek a koronavírus-járvány negyedik hullámában. Vasárnap 8178 beteget ápoltak a hatóságok adatai szerint Covid-osztályokon, 745-öt közülük intenzív osztályon. 

A szomszédos Romániában a múlt héten hasonló tragédia történt: két Covid–19-beteg halt meg egy kórháztűzben, amely már a negyedik ilyen szerencsétlenség volt idén az országban.

Borítókép: Kórházi szoba Bulgáriában (Fotó: Nikolay Doychinov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.