Harry herceg figyelmeztetett a capitoliumi zavargásokra

Sussex hercege egy technológiai fórumon elmondta, hogy erről tájékoztatta a Twitter vezérigazgatóját is.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC News2021. 11. 11. 9:28
HARRY herceg
Harrynek milliárdokkal emelkedett a bankszámlája Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Figyelmeztettem, hogy a platformja lehetővé teszi egy puccs megszervezését

– emlékeztetett Sussex hercege arra, hogy a január 6-i, capitoliumi zavargások előtt figyelmeztette Jack Dorsey Twitter-főnököt az Egyesült Államokban tapasztalható politikai nyugtalanságra. Úgy tudni, Dorsey eddig még nem reagált a herceg szavaira. 

Harry herceg a RE:WIRED technológiai fórumon, videochaten keresztül bekapcsolódva beszélt arról, hogy a közösségi média mennyiben járul hozzá a félretájékoztatáshoz és az online gyűlölethez. Sussex hercegét, aki jelenleg Kaliforniában él a családjával, az Archewell szervezet társalapítójaként mutatták be. A BBC News kiemeli, hogy a herceg az online gyűlölködéssel és a sajtóval kapcsolatos személyes tapasztalatait felhasználva vázolta fel, hogy a közösségi médiával foglalkozó cégek nem tesznek eleget a félretájékoztatás terjedésének megállítására. Azt mondta, hogy az internetet „a gyűlölet, a megosztottság és a hazugság határozza meg”, és hozzátette:

Ez nem lehet helyes.

A BBC kiemeli, hogy korábban egy adatelemző cég állításai szerint a Twitteren Sussex hercege és hercegnője iránti gyűlölet 70 százalékát mindössze 55 fiók generálta.

Ez év elején, az amerikai törvényhozás épületét, a Capitoliumot azután ostromolták meg Donald Trump hívei, miután a volt elnök azt hangoztatta, hogy elcsalták az elnökválasztást. Többen életüket vesztették, jelenleg több mint 600 ember ellen folyik büntetőjogi eljárás az ostromban játszott szerepük miatt.

Borítókép: Harry sussexi herceg érkezik az Endeavour Alapítvány  ünnepségére a londoni City polgármesteri rezidenciájára, a Mansion House-ba 2020. március 5-én (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.