Lapozó: Eltiltották az iskolai sportolástól az amerikai katolikus diákot, mert szerinte csak két nem létezik

Finnország is vehet svéd Gripeneket, ami Svédország legnagyobb ipari üzlete lehet · A brit nemzeti egészségügyi szolgálat súlycsökkentő táborokba küldi a kórosan elhízott gyerekeket · Elfogott a rendőrség négy főt a mallorcai repülőtérről elszökött marokkóiak közül.

Forrás: Mediaworks2021. 11. 17. 18:01
Los Angeles Schools Covid-19 vaccine mandate for students
epa09460139 Students walk to their classrooms at a middle school in El Sereno, East Los Angeles, California, USA, 10 September 2021. Los Angeles Unified School District (LAUSD) approved on 09 September a Covid-19 vaccine mandate for students 12 and older. EPA/ETIENNE LAURENT Fotó: ETIENNE LAURENT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finnország is vehet svéd Gripeneket, ami Svédország legnagyobb ipari üzlete lehet

Finnország a 90-es években hadrendbe állított vadászrepülői lecseréléséről döntött, jelenleg a megfelelő modell kiválasztása van terítéken. Lapértesülések szerint még az idén kiderül, melyik céget választja a finn kormány. Öt gyártó gépei vannak versenyben: a svéd Saab által gyártott Gripen, az angol–német–spanyol–olasz Eurofighter Typhon, a francia Dassault Rafale, az amerikai Lockheed Martin F–35, valamint a Boeing Super Hornet.

„A Gripeneket gyártó Saab az elmúlt időszakban stratégiai fejlesztéseket hajtott végre Finnországban, amivel számos munkahelyet is teremtett, ezért jó eséllyel indul a tenderen” – mondta el Jonas Hjelm, a cég repülőgép-kereskedelmi vezetője. Hozzátette, egy ilyen volumenű vásárlás nemcsak az áron múlik, hanem geopolitikai döntés is, ami alapján szintén a svéd gyártó lehet előnyben. Ha a megállapodás létrejön, az Svédország legnagyobb ipari üzlete lehet. 

Forrás: Dagens Nyheter

A brit nemzeti egészségügyi szolgálat súlycsökkentő táborokba küldi a kórosan elhízott gyerekeket

A járvány alatt rekordmértékben nőtt a kórosan elhízott (obéz) gyerekek száma egész Nagy-Britannia területén, derült ki a brit nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) irányítása alá tartozó és a brit gyerekek testsúlyát monitorozó program dolgozói által készített beszámolóból. A 4-5 éves gyerekek körében 2019 és 2020 között mért obezitás aránya 9,9 százalékról 14,4 százalékra nőtt a 2020–2021-es vizsgálati periódusra. A 4,5 százalékpontos növekedés rekordot jelent a 2005-ben megkezdett vizsgálatsorozat történetében.

A riasztó trend megállítására az NHS súlycsökkentő klinikákat és táborokat indít az ország egész területén. Az egyelőre kísérleti programként elinduló akcióban kezdetben tizenöt klinika vesz részt, amely ezer kórosan elhízott 2 és 18 év közötti gyermeknek és fiatalnak biztosít kezeléseket és tanácsadást. Az elhízott gyerekek egészségügyi ellátása a brit adófizetőknek jelenleg évente hatmilliárd fontjába kerül.

Forrás: www.rt.com 

Elfogott a rendőrség négy főt a mallorcai repülőtérről elszökött marokkóiak közül 

Másfél hete kényszerleszállást hajtott végre az egyik Casablancából Isztambulba tartó repülőjárat La Palma de Mallorca repterén egy utas állítólagos rosszulléte miatt. Landolás után egy csapat marokkói férfi lerohant a gépről, és a futópályán átszaladva, majd a kerítést átugorva próbált elmenekülni. Tizenkét főt a rendőrök letartóztattak, további tizenkét férfinak azonban sikerült elmenekülnie, ketten közülük már el is hagyták Mallorca szigetét és a félszigetre utaztak egy komppal. A szökött migránsok közül négyet elkaptak a mallorcai Sa Pobla községben kedd este, egy összehangolt rendőrségi akcióban. A hatóságok további nyolc főt még keresnek, a frissen elfogottakat pedig már szerdán bíróság elé állítják. A csoport hónapok óta tervezte az akciót egy Facebook-csoportban. A rosszullétet szimuláló férfi szintén a társuk volt, őt a bíróság a reptéren letartóztatottakkal együtt gyorsított ítélet alapján börtönbe záratta.

Forrás: www.europapress.es 

Eltiltották az iskolai sportolástól a hívő katolikus diákot, mert elmondta, hogy vallása szerint csak két nem létezik

Az amerikai New Hampshire államban található Exeter város gimnáziumának igazgatója eltiltotta az iskolai fociedzésektől és mérkőzésektől azt az első éves diákot, aki egy másik tanulóval folytatott iskolán kívüli beszélgetése közben kifejtette, hogy katolikus hite szerint csak két nem, a női és a férfi nem létezik. A beszélgetőtárs cisznemű (azaz nem transznemű) diák, aki közismert „progresszív” nézeteiről, ezért másolatokat készített a chatapplikációban elhangzott véleménycseréről és megmutatta azokat az intézmény vezetőjének, Marcy Dovholuknak. Dovholuk szembesítette a katolikus diákot a beszélgetés részleteivel, és közölte vele, hogy eltiltja őt az iskolai sportfoglalkozásoktól.

Az igazgató az iskola 2016-ban elfogadott, a nembináris nemi identitású diákok védelmében hozott belső szabályzatára hivatkozva döntött a súlyos szankcióról. A szabályzat többek között azt is leszögezi, hogy az intézményben senki nem vitathatja bármely diák nemi identitását. A tinédzser jogi védelmére felkért ügyvéd szerint a sportolástól eltiltott tanuló semmi jogtalant vagy akár elítélendőt nem tett, illetve nem bántott, nem sértegetett nembináris identitású tanulókat. A fiú mindössze állampolgári jogával élt, amikor kifejtette véleményét és vallásán is alapuló meggyőződését egy hétköznapi eszmecserében.

Forrás: www.breitbart.com

Borítókép: Tanulók egy iskola udvarán Los Angelesben (Fotó: EPA/Etienne Laurent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.