Összeomlott egy építés alatt álló toronyház Nigériában

Több tucat munkás rekedhetett a romok alatt. Nem ez az első ilyen eset.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 01. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nigéria legnagyobb városában, Lagosban hétfőn összeomlott egy építés alatt álló 25 emeletes toronyház, több tucat munkás rekedhetett a romok alatt – közölte Ibrahim Farinloye, a helyi katasztrófavédelem ügyvivő vezetője.

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan szorultak a romok közé, de eddig legalább három munkást sikerült élve kimenteni. Egyikük a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy mintegy ötvenen dolgoztak az Ikoyi városrészben található épületben, amikor a házomlás történt. Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint munkások és helyi lakosok együtt próbálják kimenteni az embereket a törmelék alól.

A DPA német hírügynökség megjegyezte, hogy nem számítanak ritkaságnak a házomlások Lagosban. A legtöbb ilyen incidens hátterében a biztonsági előírások be nem tartása és a silány minőségű építőanyagok felhasználása áll. Másfél éve, 2019 márciusában egy iskola épülete omlott össze több mint húsz ember életét kioltva, negyvennél többen sérültek meg; az áldozatok többsége diák volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.