Tóratekercset téptek szét antiszemita támadók az egyetemen

Az elmúlt időszakban egyre több antiszemita támadást követnek el az egyetemek vallásos zsidó tanulói ellen. Nemrégen vandálok törtek be egy egyetem diákszövetségéhez, ahol széttépték és mosóporral szórták be a csoport tóratekercsét – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 11. 06. 15:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Washington DC-ben található George Washington Egyetemen a Tau Kappa Epsilon (TKE) diákszövetség egyik szobájába vandálok törtek be, és széttépték, majd pedig mosószerrel kenték be a tóratekercset. A diákszövetség nyilatkozata szerint az egyetemi tisztségviselőkkel és a rágalmazásellenes ligával (ADL) együtt dolgoznak az incidens kivizsgálásában. Mint mondták,

az egész csoportunkat felháborította és elszomorította a testvéreink ellen elkövetett nyilvánvaló antiszemitizmus és erőszak.

A támadást október 30-án követték el, és másnap reggel találtak rá a széttépett tekercsre a tanulók, akik hívták a rendőrséget és bejelentették az esetet. Másnap több mint száz diák gyűlt össze, hogy közösen tiltakozzanak az antiszemitizmus ellen – olvasható az oldalon.

Chris Osborne, az egyik helyi vezető azt nyilatkozta a tekercsek megrongálása kapcsán:

Úgy gondoljuk, hogy ez egy antiszemita támadás volt. Egy keresztény Biblia és egy zsidó tóratekercs volt a szobában, és csak a tórát rongálták meg. Szerintem ezt gyűlölet-bűncselekménynek lehet tekinteni.

Thomas LeBlanc, a George Washington Egyetem elnöke pedig kijelentette

Megdöbbentett a TKE diákszövetség házában történt antiszemita támadás, a vandalizmus, különösen a tóratekercsek meggyalázása. Az egyetemi és a városi rendőrség közösen dolgozik az eset kivizsgálásán. De egyértelművé akarom tenni, hogy elítélem a mindennemű antiszemitizmust, valamint a gyűlölet, a diszkrimináció és az egymással szembeni elfogultság minden formáját a közösségünkben. Bármilyen antiszemita támadás az egész egyetem közösségét érinti, ami nem fogja ezt eltűrni.

A közelmúltban már kutatások is születtek arra vonatkozóan, hogy mekkora méreteket ölt az antiszemitizmus az amerikai főiskolai és egyetemi életben. A közzétett anyagok szerint a zsidó származású hallgatók egyharmada nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt években szenvedett el antiszemita támadásokat, vagy a származása miatt negatívan diszkriminálták – közölte a V4NA.

Az Arizonai Állami Egyetemen halloween alkalmával antiszemita plakátokat helyeztek ki ismeretlen tettesek az egyik épületre. A plakátok szerint a zsidók uralják az egész világot a médiától kezdve a politikán át egészen a bankszektorig.

De ugyanezen az egyetemen már korábban is történtek antiszemita incidensek, 2019-ben horogkeresztes plakátokat helyeztek el az egyetemen, és Izrael állam bojkottálására és elszigetelésére szólították fel az embereket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.