Vandálok támadták meg az olasz jobboldali párt irodáját

Vandálok betörték a jobboldali Liga regionális központjának az ablakait, majd pedig elmenekültek. A pártelnök szolidalitásra szólított fel az eset kapcsán – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 11. 02. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb támadás érte a Liga pártjának irodáját. Ezúttal a Como városában található iroda volt a célpont, amit vandálok támadtak meg. A támadók, miután betörték az ablakot, elmenekültek, így a kilétükre egyenlőre nem derült fény.

Matteo Salvini, a Liga elnöke a Facebook-oldalán azt írta, „nem fog minket megállítani egy betört ablak, szolidaritást kell vállalnunk a comói Liga párt tagjaival az őket ért támadásért. Hagyjuk a gyűlölködést a baloldalnak, és ötletek erejével, mosolyogva haladjunk előre”

A párt lombardiai koordinátora, Fabrizio Cecchetti is elítélte a támadást. – Sajnos ismét egy újabb vandáltámadásnak lehettünk tanúi a Liga lombardiai központjában – mondta a képviselő, aki kiemelte, hogy a helyi baloldal nem ítélte el a támadást, és senki se állt ki a Liga mellett. Emellett gyávának minősítette a támadást.

– Néhány hónap múlva Comóban önkormányzati választásokat tartanak. Reméljük, hogy nem ilyen lesz a politikai légkör, amelyet a választások során tapasztalunk majd. A jövőben ezekkel az agresszorokkal szemben a balközépnek fel kell lépnie, és nem szabad a hallgatást választania – tette hozzá Fabrizio Cecchetti.

Claudio Borghi képviselő is elítélte a támadást: „A baloldal már teljesen elszakadt a valóságtól, és olyan pozíciókat foglalt el, amely feszültséget generál. Erre az országnak nincs szüksége. A Liga mindenesetre nem ijedt meg, és folytatjuk a munkát.”

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.