Menczer: Brüsszel szerint a migrációt meg kell szervezni, és finanszírozni kell

A magyar kormány álláspontja ezzel szemben az: a bevándorlás megállítását kell támogatni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 03. 14:03
MENCZER Tams
Budapest, 2019. szeptember 18. Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megítéléséért felelõs államtitkár sajtótájékoztatót tart a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. szeptember 18-án. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Keresztény Újságírók Nemzetközi Konferenciája fõszervezõjeként 5 millió forintot adományoz a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek az iraki veszélyeztetett helyzetben lévõ keresztény közösségek támogatására. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv szerint a migrációt meg kell szervezni, és a bevándorlást finanszírozni kell – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közösségi oldalán közzétett videóüzeneteiben a Brüsszel által elfogadott, 2021–2027-es időszakra vonatkozó bevándorlási akcióterv harmadik és negyedik pontját értékelve. Menczer Tamás csütörtöki bejegyzésében kiemelte:

az akcióterv harmadik pontja arról szól, hogy a migrációt meg kell szervezni. Már a kibocsátó országokban integrációs tanfolyamokat kell létrehozni, elindítani.

Az szerepel a tervben, hogy az integráció még az EU-ba való megérkezés előtt megkezdődhet, a tagállamoknak ezért lehetőség szerint létre kell hozniuk és ki kell terjeszteniük az indulás előtti integrációs intézkedéseket – ismertette. Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány a bevándorlás megszervezését elutasítja, mert a bevándorlást nem megszervezni kell, hanem megállítani. Pénteki bejegyzésben Menczer Tamás úgy folytatta: az akcióterv negyedik pontja arról szól, hogy a bevándorlást finanszírozni kell. A tervben szerepel az uniós finanszírozás teljes mértékű felhasználása, különös tekintettel az Európai Szociális Alap Pluszra, a Menekültügyi és Migrációs Alapra és az Európai Regionális Fejlesztési Alapra – jelentette ki. A magyar kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy nem a migrációt kell finanszírozni, hanem a bevándorlás megállítását – emelte ki az államtitkár. Menczer Tamás a brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv lényegét hét pontban foglalja össze.

A héten szintén közösségi oldalán ismertette az akcióterv első két pontját. Az első szerint az integrációval és befogadással kapcsolatos munkát közös elvek és értékek támasztják alá, amelyeknek irányítaniuk kell a tagállamok munkáját, a második pont pedig azt mondja ki, hogy a politikákat a sokszínű, nyitott társadalom igényeihez kell igazítani.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.