Több mint félmillió eurót költ Brüsszel LMBTQ-projektekre

A forrás a 2021-ben jelentős mértékben megemelt esélyegyenlőségi költségvetésből származik, melynek felhasználására idén júliusban írt ki pályázatot az esélyegyenlőségi államtitkár, Nawal Ben Hamou – derül ki a V4NA cikkéből.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 12. 19. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel 280 ezer eurót fordítanak harminc, LMBTQ-emberek bevonását célzó projekt támogatására, mintegy 15 ezer euró kerül elkülönítésre az „O’Yes” nonprofit szervezet „Go to Gyneco” projektjére, az LMBTQ-emberek egészségét támogató „#WECARE”, valamint az „ULB AIDS and Sexuality Observatory” elnevezésű projektekre. A „Rainbow House” egyesület 33 500 eurót kap az „L-Festival”, valamint annak „All Gender Welcome” nevű kampányának támogatására írja a The Brussels Times.

Ezen egyszeri projektfelhíváson túl az LMBTQIA+ személyek bevonását célzó következő terv, melyet a brüsszeli kormány 2022 elején véglegesen jóváhagy, az önkéntes szektor fokozott támogatásáról is rendelkezik majd

– tette hozzá az államtitkár.

Az LMBTQ-célirányzatok mellett tíz nyertes pályázat 212 500 eurót oszthat meg olyan projektekre, melyeknek céljai az egyszülős családok „imázsának” javítása, a napi küzdelmeik kiemelése, valamint az egyszülősség mint a nemek közötti egyenlőség kérdésének tudatosítása.

Közel negyvenezer eurót kap továbbá az „Actions pour les familles, la Santé et l’Egalité des chances in Uccle” nonprofit szervezet támogató csoportok létrehozására, személyre szabott jogi és pszichológiai konzultációkra, valamint a „nehéz helyzetben lévő egyedülálló szülők” támogatására.

Szintén negyvenezer eurót kap a „Centre Séverine Planning familial agréé de Bruxelles Ouest” szervezet, melyet egyszülős családok globális gondozására összpontosító projektre fordíthatnak a családtervezési kezdeményezések témakörön belül, valamint 45 ezer euró támogatáshoz jut a „CAP CAW Family to develop a Maison des parents solos 2.0” megnevezésű kísérleti projekt, melyet egy Ixelles-i közösségben valósítanak meg.

Brüsszel azonban nem csak Belgium határain belül kíván szerepet vállalni az „LMBTQI+ egyenlőségért” folytatott harcban:

a brüsszeli kormány hatvanezer eurós támogatást hagyott jóvá magyarországi és lengyel LMBTQ-ügyekre.

A finanszírozást a brüsszeli „Forbidden Colors” szervezet a magyar „Budapest Pride” és a lengyel „LGBTIQ+ Friendly School Ranking” szervezetek támogatására, illetve professzionalizálására fordítja – olvasható ugyancsak a The Brussels Times oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.