Több száz migráns érkezett Crotone kikötőjébe

Útjuk a tengeren át egy hétig tartott, kiszáradt és kimerült állapotban érkeztek a délolasz városba.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 26. 18:30
null
Roccella Jonica, 2021. november 14. Az Eurpai Uniba igyekv illeglis bevndorlk rkeznek a dl-olaszorszgi Calabria rgiban fekv Roccella Jonica kiktjbe 2021. november 14-n hajnalban. Az olasz parti rsg tbb mint 300, tbbsgben egyiptomi frfit s fit vett hajja fedlzetre egy halszhajrl, amely Calabria partjai eltt hnykoldott a viharos tengeren. MTI/AP/Alessandra Tarantino Fotó: Alessandra Tarantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két csoportban 490 migráns érkezett vasárnap a dél-olaszországi Crotone kikötőjébe 

– jelentette az olasz média.

Az első, kilencvenfős csoport hajnalban futott be egy vitorláshajóval, amelyet az olasz parti őrség egy naszádja tartóztatott fel a délnyugat-olaszországi Kalabria régió partjai előtt.

A második, 400 fős csoport késő délelőtt érkezett egy orosz zászló alatt közlekedő kereskedelmi hajóval, amely Crotone partjainak közelében vette fedélzetére a migránsokat. Partra szállításuk nehéz feladatnak bizonyult, tekintettel arra, hogy a hajó – méreténél fogva – nem tudott bejutni a kikötőbe. A migránsokat végül az olasz parti őrség szállította be kilencvenfős csoportokban.

Sok afgán, szír állampolgár és kísérő nélküli kiskorú volt köztük. Több gyerek az anyjával érkezett, és voltak terhes nők is, akik közül egyet egy helyi kórházba szállítottak. A két újabb csoporttal 700-ra nőtt az elmúlt 24 órában Crotonéba érkezett illegális bevándorlók száma. A régió menekültközpontja majdnem teljesen megtelt. A migránsok útja a tengeren át egy hétig tartott, kiszáradt és kimerült állapotban érkeztek a délolasz kikötőbe. 

Szerencsére csak egy koronavírussal fertőzöttet találtak köztük

 – közölte Ivana Mangione, a vöröskereszt képviselője.

Borítókép: Az Európai Unióba igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a dél-olaszországi Calabria régióban fekvő Roccella Jonica kikötőjébe 2021. november 14-n hajnalban (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.