A kormányszóvivő ellen indítottak támadást Mogadishuban

Mohamed Ibrahim Malimuu kórházba került, sérülései nem életveszélyesek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 16. 12:44
null
Mogadishu, 2022. január 12. Detonáció helyszíne Mogadishuban 2022. január 12-én, miután autóba rejtett pokolgép robbant a szomáliai fõváros nemzetközi repülõterére vezetõ útnál. Legalább nyolc ember életét vesztette, tíz megsebesült. MTI/EPA/Said Yusuf Warsame Fotó: Said Yusuf Warsame Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét robbanást jelentettek vasárnap a szomáliai fővárosból, Mogadishuból, a hatóságok szerint a merénylet célpontja a kormány szóvivője volt.

Abdilfatah Aden rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy Mohamed Ibrahim Malimuu szóvivőt kórházba szállították, sérülései nem életveszélyesek.

A merényletet Mogadishu belvárosában követték el, ahol több kormányépület, étterem és áruház is található. A fővárosban nem ez az első merénylet a héten: szerdán autóba rejtett pokolgép robbant a repülőtér felé vezető út mentén, a merényletben – amelynek elkövetéséért az al-Kaidához köthető al-Shabaab terrorszervezet jelentkezett – legalább 11-en meghaltak, és 10-en megsebesültek. Az al-Shabaab számos hasonló merényletet követett el. A dzsihadista szervezet évek óta harcol Szomália központi kormánya ellen, hogy az iszlám törvénykezés (saría) szigorú értelmezésén alapuló saját uralmát megteremtse.

Borítókép: Detonáció helyszíne Mogadishuban 2022. január 12-én, miután autóba rejtett pokolgép robbant a szomáliai főváros nemzetközi repülőterére vezető útnál. (Fotó: MTI/EPA/Said Yusuf Warsame)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.