időjárás 23°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

A kormányszóvivő ellen indítottak támadást Mogadishuban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.01.16. 12:44
A kormányszóvivő ellen indítottak támadást Mogadishuban

Ismét robbanást jelentettek vasárnap a szomáliai fővárosból, Mogadishuból, a hatóságok szerint a merénylet célpontja a kormány szóvivője volt.

Abdilfatah Aden rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy Mohamed Ibrahim Malimuu szóvivőt kórházba szállították, sérülései nem életveszélyesek.

A merényletet Mogadishu belvárosában követték el, ahol több kormányépület, étterem és áruház is található. A fővárosban nem ez az első merénylet a héten: szerdán autóba rejtett pokolgép robbant a repülőtér felé vezető út mentén, a merényletben – amelynek elkövetéséért az al-Kaidához köthető al-Shabaab terrorszervezet jelentkezett – legalább 11-en meghaltak, és 10-en megsebesültek. Az al-Shabaab számos hasonló merényletet követett el. A dzsihadista szervezet évek óta harcol Szomália központi kormánya ellen, hogy az iszlám törvénykezés (saría) szigorú értelmezésén alapuló saját uralmát megteremtse.

Borítókép: Detonáció helyszíne Mogadishuban 2022. január 12-én, miután autóba rejtett pokolgép robbant a szomáliai főváros nemzetközi repülőterére vezető útnál. (Fotó: MTI/EPA/Said Yusuf Warsame)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.