A queer emberek ügyeiért felelős kormánybiztost nevezett ki az új német kormány

Az új német kormány bejelentette szerdán, hogy a hátrányos nemi megkülönböztetés elleni küzdelem jegyében kormánybiztost nevezett ki, aki a queer emberek ügyeiért lesz felelős. Ilyenre még nem volt példa az országban - jegyezte meg az AFP hírügynökség.

Forrás: MTI2022. 01. 05. 21:47
DRAG QUEER
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 42 éves Sven Lehmann zöldpárti képviselőnek az lesz a feladata, hogy nemzeti akciótervet készítsen, amely alapján Németország "úttörővé válhat a diszkrimináció elleni küzdelemben" - közölte a német családügyi minisztérium.

Az Olaf Scholz kancellár vezette német szövetségi kormány - amely a szociáldemokraták, a balközép irányultságú Zöldek és a jobbközép irányultságú liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) koalíciója - december 8-án lépett hivatalba. Scholz utána egy kongresszuson kijelentette:

kormánya számára a haladás mellett a másik kulcsszó a tisztelet, el akarja érni, hogy mindenki megkapja a teljesítményéért, munkájáért járó tiszteletet, és hogy mindenki tiszteletben tartsa a mások életmódját, életfelfogását.

Lehmann 2018 és 2021 között már volt queer-ügyi szóvivő pártja parlamenti frakciójában.

Az angol eredetű queer kifejezés minden olyan embert jelöl, aki nem heteroszexuális vagy nem azonosul születési nemével.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.