Ismét visszafogottan ünnepelte a világ az újévet a járvány miatt

Több nagyvárosban is befolyásolta a veszélyhelyzet a hagyományos szilveszteri rendezvényeket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 01. 11:21
null
New York, 2021. december 30. Itt van 2022 feliratú hirdetés egy toronyház falán, mellette a New York-i Times Square Waterford-kristálygömbje tesztelés közben 2021. december 30-án. Jobbra egy A kristályháromszögek ezreiból álló, LED-es izzókkal felszerelt sziporkázó gömb egy perccel éjfél elõtt ereszkedik le a Times Square One elõtti rúdról az újév beköszöntét jelzõ visszaszámlálás alatt. A szilveszteri gömb 1907 óta rendszeres látványossága a városnak. MTI/FR171758 AP/Yuki Iwamura Fotó: Yuki Iwamura
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírügynökségek jelentése szerint a koronavírus delta és omikron variánsának terjedése és a fertőzésveszély miatt az idén is visszafogottan ünnepelte a világ nagy része az újévet szombat hajnalban. 

Párizsban lemondták a szokásos tűzijátékot, a londonit csak tévén lehetett megnézni, a New York-i Times Square-en pedig csak korlátozott számú ember vehetett részt a hagyományos ünnepségen.

A Times Square-en általában csaknem 60 ezren szokták megnézni a kivilágított kristálygömb éjféli leeresztését. Tavaly szinte senki nem lehetett ott, és ezúttal is csak 15 ezer embert engedtek be a térre. Az eseménnyel egybekötötték az új New York-i polgármester, a demokrata párti, 61 éves Eric Adams eskütételét.

A németországi Hennefben halálos tűzijáték-baleset történt. Az észak-rajna–vesztfáliai városban egy feltehetőleg házi készítésű tűzijáték robbant fel egy 37 és egy 39 éves férfi mellett az utcán.

 A 37 éves belehalt sérülésébe, a 39 évest életveszélyes állapotban kórházban ápolják. Berlinben is volt egy tűzijáték-baleset egy zártkörű rendezvényen, ebben 12-en sérültek meg, köztük gyerekek, és mindegyiküket kórházba kellett szállítani.

A világ egy évvel ezelőtt azt remélte, hogy az oltás hozzáférhetővé válásával 2022 elejére sikerül megfékezni a pandémiát, de előbb a delta, majd az omikron vírusvariáns megjelenésével világszerte ismét meredeken nőni kezdett az újonnan megfertőződöttek száma. Az utóbbi hét napban több mint egymillióan kapták el a betegséget, százezerrel többen, mint az előző héten a Reuters hírügynökség adatai szerint. Az új halálesetek száma viszont nem nő, ami azzal a reménnyel kecsegtet, hogy az omikron kevésbé halálos, mint a korábban ismert variációk.

Borítókép: A New York-i Times Square Waterford-kristálygömbje 2021. december 30-án. A kristályháromszögek ezreiból álló, LED-es izzókkal felszerelt sziporkázó gömb egy perccel éjfél előtt ereszkedik le a Times Square One előtti rúdról az újév beköszöntét jelző visszaszámlálás alatt (Fotó: MTI/FR171758 AP/Yuki Iwamura)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.