Kigyulladt a dél-afrikai parlament épülete Fokvárosban

A tűzben nem sérültek meg emberek.

MTI
2022. 01. 02. 9:13
Firefighters are seen on a ladder of a fire engine as smoke billows from the roof of a building at the South African Parliament precinct in Cape Town on January 2, 2022, during a fire incident. (Photo by Marco LONGARI / AFP) Fotó: AFP/Marco LONGARI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Hatalmas tűz keletkezett vasárnap reggel a dél-afrikai parlament épületében Fokvárosban.

A tető kigyulladt és a nemzetgyűlés épülete is lángokban áll – mondta Jermaine Carelse, a fokvárosi tűzoltóság és mentőszolgálat szóvivője, aki erősítést kért a helyszínre. – A tüzet nem sikerült megfékezni, és repedések keletkeztek az épület falain – tette hozzá. A helyszínen készített videófelvételeken az volt látható, hogy a város központjában lévő épületből sötét füst száll az ég felé. A füstfelhő messziről is látható.

A tűz a kora reggeli órákban keletkezett a harmadik emeleti irodákban, és átterjedt a nemzetgyűlés üléstermére – közölte a helyi médiával Carelse. A tűzben, amelyet a biztonsági őrök jelentettek, nem sérültek meg emberek. Több mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek a jelek szerint az épület tetejét fenyegetik – mondta.

Fotó: AFP/Obed Zilwa

Tavaly áprilisban a tengerparti városra néző Asztal-hegyen tűz ütött ki, és elpusztította a tekintélyes fokvárosi egyetem könyvtárának egy részét.

 

Borítókép: A tűzoltók gőzerővel dolgoznak a lángok eloltásán. (Fotó: AFP/Marco Longari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.