időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Kigyulladt a dél-afrikai parlament épülete Fokvárosban

MTI
2022.01.02. 09:13 2022.01.02. 09:35
Kigyulladt a dél-afrikai parlament épülete Fokvárosban

 Hatalmas tűz keletkezett vasárnap reggel a dél-afrikai parlament épületében Fokvárosban.

A tető kigyulladt és a nemzetgyűlés épülete is lángokban áll – mondta Jermaine Carelse, a fokvárosi tűzoltóság és mentőszolgálat szóvivője, aki erősítést kért a helyszínre. – A tüzet nem sikerült megfékezni, és repedések keletkeztek az épület falain – tette hozzá. A helyszínen készített videófelvételeken az volt látható, hogy a város központjában lévő épületből sötét füst száll az ég felé. A füstfelhő messziről is látható.

A tűz a kora reggeli órákban keletkezett a harmadik emeleti irodákban, és átterjedt a nemzetgyűlés üléstermére – közölte a helyi médiával Carelse. A tűzben, amelyet a biztonsági őrök jelentettek, nem sérültek meg emberek. Több mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek a jelek szerint az épület tetejét fenyegetik – mondta.

Fotó: AFP/Obed Zilwa

Tavaly áprilisban a tengerparti városra néző Asztal-hegyen tűz ütött ki, és elpusztította a tekintélyes fokvárosi egyetem könyvtárának egy részét.

 

Borítókép: A tűzoltók gőzerővel dolgoznak a lángok eloltásán. (Fotó: AFP/Marco Longari)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.