Szinte hihetetlen történet – a kórházból szökött meg a Pireneusok kannibálja

A franciaországi Toulouse városának pszichiátriáján történt két megdöbbentő eset között csupán néhány nap telt el. Az elképesztő história több kérdést is felvet a kórház biztonsági rendszerével kapcsolatban. A szökött kannibál nem sokkal a szökése után megtámadott egy embert, de szerencsére nem történt személyi sérülés. A rendőrök a másik gyilkost is viszonylag hamar elkapták.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 01. 25. 14:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő eseményekről számolt be a francia sajtó, ugyanis az ország déli részén lévő Toulouse városának Gérard-Marchant nevű pszichiátriai intézetéből négy nap eltéréssel két ott ápolt gyilkos is megszökött – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A beszámoló szerint az első szökevény a Pireneusok kannibálja néven ismert férfi, Jérémy Rimbaud, aki 2013-ban, 26 évesen meggyilkolt egy kilencvenéves nyugdíjas földművest, a szívét és nyelvét pedig megfőzte, babbal bekeverte, és megette. A gyilkosság különösen kegyetlen volt, mivel az áldozat még életben volt, mikor az elkövető egy késsel kivágta a szerveit. A tettes egy korábban Afganisztánban szolgáló veterán katona, de nem került börtönbe.

2016-ban beszámíthatatlannak nyilvánították, mert hangokat hallott, és azt állította, hogy egy felsőbbrendű parancsnak engedelmeskedve cselekszik.

Rimbaud január 19-én a délutáni órákban szökött meg a kórházból, majd pár óra elteltével rátámadt egy kutyát sétáltató nőre az utcán. Az áldozatnak szerencséje volt, mert a közelben lévő járókelők gyorsan a segítségére siettek, a támadót pedig feltartóztatták, amíg a rendőrök megérkeztek. A férfit azonnal visszaszállították a pszichiátriára, ám ezzel még nincs vége a történetnek, ugyanis négy nappal később, január 23-án egy másik ott kezelt gyilkos, egy 48 éves férfi szökött meg az intézetből. A második szökevény két embert ölt meg 2010 nyarán.

A gyilkos, akárcsak a kannibál, mentálisan beszámíthatatlan, ezért nem került börtönbe, ehelyett a pszichiátriai intézetben ápolták.

A France Bleu értesülései szerint a férfit hamar elfogták a rendőrök, szökését követően mindössze két és fél kilométert tett meg, és senkit nem támadott meg.

A két gyilkos szökését követően felmerült a kérdés, hogy hogyan hagyhatták el az ápoltak a kórház területét anélkül, hogy bárki is észrevette volna őket. A sajtó megkereste az intézet vezetését, de ők egyelőre nem nyilatkoztak a történtekkel kapcsolatban, csak annyit lehet tudni, hogy a regionális egészségügyi ügynökségvizsgálatot rendelt el az intézményben.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.