Boris Johnson Ukrajnába utazik és tárgyalni akar Putyinnal is

Ukrajnába utazik kedden Boris Johnson brit miniszterelnök – közölte a londoni kormányfői hivatal.

Forrás: MTI2022. 02. 01. 7:10
JOHNSON, Boris
London, 2022. január 18. Boris Johnson brit miniszterelnök látogatást tesz az észak-londoni Finchley Memorial Kórházban 2022. január 18-án. MTI/AP/Daily Mirror/Pool/Ian Vogler Fotó: Ian Vogler
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Downing Street szóvivőjének ismertetése szerint Johnson Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyal az orosz–ukrán határon kialakult feszültségről.

Johnson hivatalának illetékese hangsúlyozta: Nagy-Britannia az ukrán szuverenitás elkötelezett támogatója, és a brit fegyveres erők 2015 óta 22 ezer ukrán katonának tartottak önvédelmi kiképzést.

A brit kormány mindemellett aktívan részt vesz az ukrajnai jogállamiság védelmében és a korrupció elleni fellépésben, erősítve Ukrajna képességét arra, hogy ellenálljon a rosszakaratú, antidemokratikus befolyásoknak – fogalmaz a Downing Street keddi közleménye.

London ezekre a célokra 88 millió font (38 milliárd forint) új finanszírozást hagyott jóvá.

A Downing Street megerősítette:

Boris Johnson a héten Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyalni kíván telefonon.

Így fogalmazott a brit miniszterelnök: London arra ösztönzi Oroszországot, hogy „lépjen vissza egyet”, párbeszéd útján keressen diplomáciai megoldást és kerülje a további vérontást.

Borítókép: Bors Johnson (Fotó: MTI/AP/Daily Mirror/Pool/Ian Vogler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.