Kijev három napon belül elesne egy orosz invázió esetén

Az amerikaiak már az áldozatok lehetséges számát is kiszámolták.

2022. 02. 06. 10:06
null
Breszt, 2022. február 2. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készült képen egy tank részt vesz egy fehérorosz-orosz közös hadgyakorlaton a Breszt közelében lévõ gyakorlótéren 2022. február 2-án. MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy teljes körű orosz invázió esetén Kijev három napon belül elesne – erről tájékoztatta a törvényhozókat Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a Fox News értesülései szerint. A zártkörű tanácskozáson a tábornok arról is beszélt, hogy becsléseik szerint a harcok

15 000 ukrán és 4000 orosz életét követelnék.

Ukrán katonák páncéltörővel. Meddig húznák? Fotó: Pavlo Palamarcsuk

Az amerikai hírcsatorna úgy tudja, az Egyesült Államokban és Európában már egy jelentős migrációs válságra is készülnek, azzal számolva, hogy jelentős menekülthullám indulhat meg Ukrajnából.

Oroszország már az Ukrajna elleni invázióhoz szükséges katonai képességek 70 százalékát összegyűjtötte 

– nyilatkozták nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselők. 

Harckocsik az orosz–belarusz hadgyakorlaton. Fotó: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Úgy számolnak, hogy a támadás február közepétől márciusig nyíló ablakban indulhat meg, amikor a talaj már eléggé fagyott ahhoz, hogy a hadi felszerelés könnyen szállítható legyen. Hozzátették, hogy titkosszolgálati információkra alapuló értesüléseik szerint

Vlagyimir Putyin orosz elnök még mindig nem döntött véglegesen a támadásról, még van esély a diplomáciai megoldásra.

Az amerikai tisztségviselők is megerősítették, hogy azzal számolnak, Kijev napokon belül elesik, az ő kalkulációik szerint azonban akár ötvenezer életet is követelhet a háború. 

Az őrület és a rémhírterjesztés folytatódik. Mi történne, ha mi állítanánk, hogy az Egyesült Államok elfoglalhatná Londont egyetlen hét alatt, háromszázezer civil élete árán?

– háborgott Twitter-bejegyzésében Dmitrij Poljanszkij, az orosz ENSZ-nagykövet helyettese.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is arra figyelmeztetett, hogy a folyamatos pánikkeltés tönkreteheti az ukrán gazdaságot. Az államfő azt nem tagadta, hogy fennáll az orosz offenzíva esélye, de többször rámutatott, hogy ez tavaly sem volt másképp. Korábban úgy becsülte, hogy eddig 12,5 milliárd dollárt vontak ki az ukrán gazdaságból a lehetséges orosz invázióval kapcsolatos riasztó információk miatt. 

 

Borítókép: Harckocsi az orosz–belarusz hadgyakorlaton. (Fotó: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.