Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ukrajnában is hadgyakorlat kezdődött

Ezzel párhuzamosan Oroszország és Belarusz is közös gyakorlatot tart.

MTI
2022. 02. 10. 11:19
Javoriv, 2022. február 4. Ukrán katonának oktatják az M141 Bunker Defeat Munition (BDM) védelmi csomag részét képezõ, SMAW-D vállról indítható rakéta használatát a nyugat-ukrajnai Javorivban lévõ katonai bázison 2022. február 4-én. Kelet-Ukrajnában 2014 márciusa óta dúl kisebb-nagyobb intenzitású fegyveres konfliktus az oroszbarát szakadárok és az ukrán hadsereg között. MTI/AP/Pavlo Palamarcsuk Fotó: Pavlo Palamarcsuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 10. és 20. között Ukrajna több részén tartanak hadgyakorlatokat párhuzamosan a Belaruszban zajló belarusz–orosz gyakorlatokkal – közölte egy tévéműsorban Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter. – Náluk a gyakorlatok február 10. és 20. között zajlanak. Párhuzamosan velük ugyanebben az időszakban az ukrán hadsereg is gyakorlatokat tart – tájékoztatott a tárcavezető. 

Reznyikov elmondta, hogy a gyakorlatok az ország több lőterén és egyéb helyeken zajlanak, így például a nyugat-ukrajnai Rivnében, a déli Odesszában és az Oroszországgal szomszédos, északkeleti Szumiban is.

Gyakorlatozni fognak az ukrán fegyveres erők tagjai azokkal a fegyverekkel is, amelyeket a közelmúltban kapott Ukrajna a külföldi partnereitől: így amerikai gyártású Javelin páncéltörőkkel, Nagy-Britanniától kapott NLAW tankelhárítókkal és Bayraktar típusú, török csapásmérő drónokkal.

A miniszter szavai szerint jelenleg az ukrán határok mentén, Oroszországban, Belaruszban, valamint az ideiglenesen megszállt ukrajnai területeken a szárazföldi erőkhöz tartozó 119 ezer orosz katona tartózkodik. – Ha ehhez hozzávesszük a tengeri és légi alakulatokat, akkor a számuk 140 ezer. Ez 72 taktikai csoport, amelyből 11 Belarusz területén van – tette hozzá Reznyikov.

 

Borítókép:  Ukrán katonának oktatják az M141 Bunker Defeat Munition (BDM) védelmi csomag részét képező, SMAW-D vállról indítható rakéta használatát a nyugat-ukrajnai Javorivban lévő katonai bázison 2022. február 4-én. Kelet-Ukrajnában 2014 márciusa óta dúl kisebb-nagyobb intenzitású fegyveres konfliktus az oroszbarát szakadárok és az ukrán hadsereg között (Fotó: MTI/AP/Pavlo Palamarcsuk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.