Legalább 16 ember megsérült egy New York-i metróállomáson történt lövöldözésben

Egy New York-i metróállomáson Brooklynban több embert is meglőttek a kedd reggeli csúcsforgalomban. A legfrissebb hírek szerint legalább 16 ember megsebesült. A rendőrség egy embert keres, a tűzoltóság több fel nem robbant robbanóeszközt is talált a helyszínen.

Forrás: ORIGO.HU2022. 04. 12. 17:04
New York, 2022. április 12. Rendőrök és tűzoltók a brooklyni 36. utcai metróállomáson elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. április 12-én. A helyszínre füst miatt riasztott New York-i tűzoltók fel nem robbant pokolgépet találtak. A támadásban többen megsebesültek. Fotó: MTI/EPA/Justin Lane Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York-i rendőrség egy gyanúsítottat keres, miután több embert meglőttek egy metróállomáson a kedd reggeli csúcsforgalomban – olvasható az Origó cikkében.

Az incidens a brooklyni Sunset Parkban lévő 36. utcai állomáson történt – írta a Huffpost.

A lövések helyi idő szerint 8 óra 30 perc körül dördültek el, a helyszínen készült fotókon véres utasok fekszenek az állomás padlóján

– írja a BBC.

(Ezeket a fotókat, videókat kegyeleti okokból nem közöljük.)

A CNN amerikai hírtelevízió azt írta, legalább tizenhatan megsérültek, ebből tíz embernek van lőtt sebe. A további személyek közül néhányan attól sérültek meg, hogy a lepattanó lövedék eltalálta őket, míg mások füstmérgezést kaptak.

Az első jelentések utaltak rá, hogy a metróállomáshoz kiérkező tűzoltók pokolgépeket találtak, de ez az információ tévesnek bizonyult. A hatóságok az állomáson füstfejlesztő készülékeket találtak. A rendőrség megerősítette, hogy pokolgép nincs a metróállomáson. Egy tisztviselő azt mondta, hogy a nyomozók szerint egy füstbomba robbant fel, és a fegyveres egy metrószerelvény belsejéből lőtt.

A hatóságok figyelmeztették a helyi lakosokat, hogy kerüljék el a környéket, mivel az elkövető még mindig szabadlábon van.

A hatóságok nagy létszámban érkeztek a helyszínre:

Rendőrök és tűzoltók a brooklyni 36. utcai metróállomáson elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. április 12-én. Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

A helyszínre füst miatt riasztották a New York-i tűzoltókat.

Az esetben gyanúsított elkövető egy építőmunkás-ruhába öltözött férfi, aki gázálarcot viselt.

A metrószerelvényeket leállították azon a vonalon. Más részlet egyelőre nem ismert az ügyben.

Borítókép: Rendőrök és tűzoltók a brooklyni 36. utcai metróállomáson elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. április 12-én. A helyszínre füst miatt riasztott New York-i tűzoltók fel nem robbant pokolgépet találtak. A támadásban többen megsebesültek (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.