Macron: Mostantól nem egy tábor jelöltje, hanem mindenki elnöke vagyok

A francia elnök győzelmi beszédében kijelentette, változtatni fog az elmúlt években alkalmazott kormányzati gyakorlaton.

Forrás: MANDINER.HU2022. 04. 24. 23:24
MACRON, Emmanuel; LE PEN, Marine
Figeac, 2022. április 22. Emmanuel Macron francia elnök beszédet mond az elnökválasztás második fordulója elõtt tartott utolsó kampányrendezvényén a dél-franciaországi Figeacban 2022. április 22-én. A francia elnökválasztás április 24-i második fordulójába Macron és Marine Le Pen, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetõje jutott be. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo Fotó: Guillaume Horcajuelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nem egy tábor jelöltje, hanem mindenki elnöke vagyok

kezdte győzelmi beszédét Macron.

A frissen megválasztott francia elnök köszönetet mondott mindazoknak, akik rá szavaztak, és hozzátette, tudatában van annak, hogy sokan azért szavaztak rá, hogy

blokkolják a szélsőjobboldalt.

Elmondta, hogy gondol azokra, akik tartózkodtak, és azokra is, akik Le Penre szavaztak, akik ma csalódottak.

Macron ezután arra buzdította a tömegben lévőket, hogy ne fütyüljék ki őket. „Mostantól már nem egy tábor jelöltje vagyok, hanem mindenki elnöke”– mondta Macron.

Hozzátette: „Azoknak akik a szélsőjobboldalra szavaztak azt mondom, hogy az én és a csapatom felelőssége az lesz, hogy foglalkozzunk az aggodalmaikkal”.

Egy igazságosabb társadalomért és a férfiak és nők közötti egyenlőségért fogok dolgozni

– folytatta beszédét az elnök.

Kiemelte, hogy

Tiszteletet kell mutatnunk, mert az országunk nagyon megosztott. Senkit sem szabad az út szélén hagyni.

Az elnök azt is elmondta, hogy

az új ciklusban nem fogja folytatni az elmúlt öt év gyakorlatát.

 „Az ukrajnai háború azt mutatja, hogy tragikus időket élünk át” – mondta, és hozzátette, hogy Franciaországnak ki kell építenie erőit.

Zárásként elmondta,  büszke arra, hogy ismét a francia népet szolgálhatja. Beszédét a Marseillaise, a francia nemzeti himnusz előadása követte.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Emmanuel Macron újraválasztott francia elnök (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.