Újabb fegyveresekkel végeztek az izraeli biztonsági erők

Az Iszám Dzsihád palesztin fegyveres csoport három tagját ölték meg Ciszjordániában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 02. 10:35
null
Gus Ecion, 2022. március 31. Az izraeli biztonsági szolgálat tagjai a Jeruzsálemhez közeli Gus Ecionban elkövetett támadás helyszínén 2022. március 31-én. Egy palesztin merénylõ súlyosan megsebesített egy utast egy ciszjordániai autóbuszon, a megszúrt férfit súlyos állapotban szállították egy jeruzsálemi kórházba, az elkövetõt agyonlõtték. MTI/EPA/Yonatan Sindel Fotó: Yonatan Sindel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli biztonsági erők szombaton a megszállt Ciszjordániában megölték az Iszlám Dzsihád palesztin fegyveres csoport három fegyveresét.

Egy terroristasejtről van szó, amely a közelmúltban terroristatevékenységet folytatott a biztonsági erők ellen, és nyilvánvalóan újabb támadásra készült

– közölte a helyi rendőrség.

A tájékoztatás szerint négy izraeli rendőr megsebesült. Az Iszlám Dzsihád a három palesztint a tagjának vallotta. A feszültségek az elmúlt héten fokozódtak az Izraelben elkövetett halálos arab támadások sorozata után. A tisztviselők figyelmeztettek, hogy a támadások száma megnőhet a muzulmán szent hónap, a ramadán szombati kezdete előtt, amely időszakban a múltban is emelkedett az erőszakos cselekmények száma. Kedden egy palesztin fegyveres öt embert lőtt agyon az izraeli Bnei Brak városában, mielőtt a rendőrség végzett vele. A lövöldözéssel tizenegyre emelkedett az arab támadók által Izraelben egy héten belül megölt emberek száma. Az izraeli erők csütörtökön és pénteken három palesztint lőttek agyon ciszjordániai összecsapásokban, egy palesztin pedig egy zsidó település közelében leszúrta egy izraeli busz utasát. A támadót egy másik utas lelőtte.

Borítókép: Illusztráció. Az izraeli biztonsági szolgálat tagjai a Jeruzsálemhez közeli Gus Ecionban elkövetett támadás helyszínén 2022. március 31-én  (Fotó: MTI/EPA/Yonatan Sindel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.