Egy tizenöt éves palesztin fiú az izraeli katonák újabb áldozata

Március vége óta tizenkilencen haltak meg Izraelben és Ciszjordániában a palesztinok és izraeliek közti összecsapásokban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 28. 9:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraeli katonák lelőttek egy 15 éves palesztint pénteken a ciszjordániai Betlehem közelében − közölte a palesztin egészségügyi minisztérium.

Szaid Mohammed Guneim, akit a hátán és a nyakán találtak el a golyók, a kórházban belehalt a sérüléseibe

− áll a tárca közleményében. Az izraeli hadsereg egyelőre nem tudta kommentálni a palesztin tárca közlését.

Március vége óta tizenkilencen − többségükben polgári személyek − haltak meg Izraelben és Ciszjordániában palesztinok és izraeli arabok kezétől. Az izraeli haderő Izraelben és a megszállva tartott Ciszjordániában végrehajtott műveletekkel reagált.

Izraelben és Ciszjordániában harmincöt palesztin és három izraeli arab támadót öltek meg, részben fegyveres csoportok tagjait, de polgári személyek is áldozatul estek, közöttük egy dzsenini hadműveletről tudósító újságíró.

Borítókép: Szaid Mohhamed Guneimet gyászolják hozzátartozói (Fotó: Anadolu Agency/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.