Majd kétszeresére nőtt a Törökországba illegálisan bevándorlók száma

A migránsok közül mintegy húszezren Afganisztánból érkeztek.

MTI
2022. 06. 24. 17:11
null
TURKEY-GREECE-EU-MIGRANTS Fotó: OZAN KOSE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavalyhoz képest 89 százalékkal, közel a kétszeresére nőtt a Törökországba illegálisan bevándorlók száma – adta hírül az Anadolu török állami hírügynökség pénteken.

Év eleje óta több, mint 37 ezer határsértőt szállítottak vissza Törökországból a szülőföldjükre, s ez 89 százalékos növekedés az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. 

A migránsok közül mintegy húszezren Afganisztánból érkeztek, őket repülővel toloncolták haza Törökországból.

A török belügyminisztérium közlése szerint jelenleg 89 országból 24 ezer menekültet tartanak számon az országban. Őket a befogadóközpontokban látják el. A Demirören török hírügynökség pénteken hírül adta, hogy a hét eleje óta több mint háromszáz illegális határátkelőt fogtak el Törökország nyugati partjainál, további öt embert pedig embercsempészet gyanújával letartóztattak.

A hivatalos adatok szerint Törökországban hozzávetőlegesen négymillió menekült él, közülük 3,6 millióan Szíriából származnak.

Szakértők szerint a menekültek valós száma azonban lényegesen magasabb, Törökország hosszan elterülő tengerpartjaira ugyanis Afrikából és a Közel-Keletről is nagy számban érkeznek regisztráció nélküli migránsok.

 

Borítókép: Tűznél melegedő migránsok Törökországban (Fotó: Ozan Kose)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.