Őrizetbe vették Paul Haggis kanadai rendezőt szexuális bűncselekmény gyanújával

Őrizetbe vették Olaszországban Paul Haggis Oscar-díjas kanadai rendezőt, aki ellen vizsgálat indult szexuális bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – közölte vasárnap az olasz sajtó a helyi ügyészségre hivatkozva.

Forrás: MTI2022. 06. 19. 21:52
Advertising Week New York 2016 - Day 1
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 26: Director Paul Haggis speaks onstage during the Paul Haggis & Friends panel at The Town Hall during 2016 Advertising Week New York on September 26, 2016 in New York City. (Photo by Slaven Vlasic/Getty Images for Advertising Week New York) *** Local Caption *** Paul Haggis Fotó: Slaven Vlasic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 69 éves rendező a déli Puglia tartományban található Ostuniban kedden kezdődő filmfesztiválra érkezett Olaszországba.

A LaPresse olasz hírügynökség és más sajtóorgánumok is lehozták a brindisi ügyészség közleményét, miszerint

vizsgálatot indítottak egy fiatal nő bejelentése alapján, aki azt állítja, hogy megerőszakolták.

Antonio Negro és Livia Orlando ügyészek szerint a nő a történteket követően orvosi segítségre szorult. Úgy tudni, a nőt a többnapi kényszerített szexuális együttlétet követően egy férfi kísérte el vasárnapra virradóra Brindisi repülőterére, ahol

magára hagyták, dacára testileg és lelkileg megrendült állapotának.

A brindisi vádhatóság vasárnap zárva tartott, Haggis ügyvédje pedig egyelőre nem reagált az értesülésekre.

Az ügyészség beszámolója szerint a repülőtéri személyzetnek és rendőrségnek feltűnt a nő nyilvánvalóan zavart állapota és elsősegélyt követően a brindisi rendőr-főkapitányságra vitték, majd onnan kivizsgálásra egy helyi kórházba. Hozzátették, hogy a nő hivatalos feljelentést tett hivatkozással a körülményekre, amelyek kivizsgálását nyomozók kezdték meg.

A rendőrség közölte: nincs felhatalmazása arra, hogy részleteket tárjon fel az ügyről, illetve arról sem, hogy Haggist a rendőrőrsön, a hotelszobájában vagy esetleg egy másik helyen tartják-e fogva. Egyelőre nem tudni a nő életkorát, sem állampolgárságát, csak annyit, hogy külföldi.

Haggis forgatókönyvíró, filmproducer, valamint filmes és televíziós rendező. Az Oscar-díjat 2006-ban kapta meg Ütközések című drámája rendezéséért. Ő írta a Millió dolláros bébi és a Casino Royale forgatókönyvét. Haggist egyébként a Harvey Weinstein-botrány során több nő is szexuális zaklatással vádolta meg, bár a rendező ezt tagadta.

Borítókép: Paul Haggis (Fotó: Flickr)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.