időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Börtönnel sújtanák azokat, akik veszélyeztetik Oroszország biztonságát

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.06. 19:42 2022.07.06. 19:54
Börtönnel sújtanák azokat, akik veszélyeztetik Oroszország biztonságát

Az orosz parlament alsóháza szerdán olyan törvényjavaslatot fogadott el, amely súlyos börtönbüntetést helyez kilátásba az Oroszország biztonságát veszélyeztető nyilvános felszólalásokkal szemben.

A tervezett törvény a szóban forgó bűncselekményért hét évig terjedő börtönbüntetést ír elő. Az alsóház, az állami duma megemelte a kémkedés és a külföldiekkel folytatott bizalmas együttműködés büntetési tételét is.

Ezek a törvényi szigorítások az orosz nemzeti érdek védelmét szolgálják, megfelelő és időszerű választ adnak az országunk előtt álló kihívásokra

− nyilatkozott Vaszilij Piszkarjov, a törvényjavaslat egyik társszerzője a kormányzó Egyesült Oroszország párt nevében.

A javaslat értelmében mindazok a személyek, akik nyilvános felszólalásukban Oroszország biztonsága elleni fellépésre buzdítanak, mostantól kettőtől négy évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók. 

A büntetési tétel öt évre növelhető, ha a felhívásukat a médiában teszik közzé, illetve hét évre, ha a bűncselekményt szervezetten követik el.

Az orosz fegyveres erők ellen felhasználható információk gyűjtése és az ellenségnek való átadása akár húsz év börtönbüntetéssel, míg a külföldiekkel történő bizalmas együttműködés akár nyolc év börtönbüntetéssel is sújtható.

Borítókép: Az orosz törvényhozás alsóháza (Fotó: Reuters/Evgenia Novozhenina)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.