Kim Dzsong Un konferenciát tartott a megbonthatatlan párturalom megerősítésére

A tanácskozás központjában a Munkáspárton belül működő, befolyásos Pártélet Irányelvei nevű ernyőszervezet állt.

MTI
2022. 07. 07. 10:05
KIM Dzsong Un
Phenjan, 2022. május 18. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke (k) a párt központi bizottságának rendkívüli ülésén Phenjanban 2022. május 17-én. A KCNA közleménye szerint a hadsereg biztosítja a gyógyszerellátást az észak-koreai fõvárosban, miután közel másfél millió fertõzöttje és 56 halálos áldozata van a hatóságok által csak lázként emlegetett koronavírus-járványnak az országban. MTI/EPA/KCNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető konferenciát hívott össze a kormányzó Munkáspárt megbonthatatlan hatalmának megerősítésére – jelentette az észak-koreai állami média csütörtökön.

A tanácskozás központjában a Munkáspárton belül működő, úgynevezett Pártélet Irányelvei (PLG) nevű ernyőszervezet állt; ez azoknak a kivételes hatalommal rendelkező szervezeteknek a gyűjtőneve, amelyek feladata a társadalom, elsősorban a tisztségviselők rendszabályozása és hűségének figyelése. A konferenciához fűzött megjegyzéseiben Kim Dzsong Un a pártszervezeteket és a Munkáspárt Központi Bizottságát szorosan összekötő érnek nevezte a PLG-t. A Központi Bizottság a Munkáspárt egyik fő szervezete, amely új szabályozások és megoldások kivitelezéséért felelős.

Az Észak-Koreai Emberi Jogok Bizottsága (HRNK) nevű, washingtoni székhelyű szervezet 2019-es jelentése a Pártélet Irányelveit a Koreai Munkáspárt legbefolyásosabb részének nevezte. 

Mint arról beszámolt, a PLG alá tartozó intézmények az egyéni viselkedési szokásokat és mintákat vizsgálják, különösen azokat, amelyek károsak lehetnek a felsőbb vezetésre nézve. 

Eszközei közé tartoznak a rendszeres önkritikai összejövetelek, ahol a részvevőknek vallomást kell tenniük cselekedeteikről, de ezek a szervezetek felelnek a Munkáspárt tagjainak toborzásáért is.

 

Borítókép: a KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottságának rendkívüli ülésén Phenjanban 2022. május 17-én (Fotó: MTI/EPA/KCNA)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.