időjárás 29°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Kim Dzsong Un konferenciát tartott a megbonthatatlan párturalom megerősítésére

MTI
2022.07.07. 10:05 2022.07.07. 10:25
Kim Dzsong Un konferenciát tartott a megbonthatatlan párturalom megerősítésére

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető konferenciát hívott össze a kormányzó Munkáspárt megbonthatatlan hatalmának megerősítésére – jelentette az észak-koreai állami média csütörtökön.

A tanácskozás központjában a Munkáspárton belül működő, úgynevezett Pártélet Irányelvei (PLG) nevű ernyőszervezet állt; ez azoknak a kivételes hatalommal rendelkező szervezeteknek a gyűjtőneve, amelyek feladata a társadalom, elsősorban a tisztségviselők rendszabályozása és hűségének figyelése. A konferenciához fűzött megjegyzéseiben Kim Dzsong Un a pártszervezeteket és a Munkáspárt Központi Bizottságát szorosan összekötő érnek nevezte a PLG-t. A Központi Bizottság a Munkáspárt egyik fő szervezete, amely új szabályozások és megoldások kivitelezéséért felelős.

Az Észak-Koreai Emberi Jogok Bizottsága (HRNK) nevű, washingtoni székhelyű szervezet 2019-es jelentése a Pártélet Irányelveit a Koreai Munkáspárt legbefolyásosabb részének nevezte. 

Mint arról beszámolt, a PLG alá tartozó intézmények az egyéni viselkedési szokásokat és mintákat vizsgálják, különösen azokat, amelyek károsak lehetnek a felsőbb vezetésre nézve. 

Eszközei közé tartoznak a rendszeres önkritikai összejövetelek, ahol a részvevőknek vallomást kell tenniük cselekedeteikről, de ezek a szervezetek felelnek a Munkáspárt tagjainak toborzásáért is.

 

Borítókép: a KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottságának rendkívüli ülésén Phenjanban 2022. május 17-én (Fotó: MTI/EPA/KCNA)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.