Lemondott a horvát pénzügyminiszter

Zdravko Maric távozásáról a kormánytagok sem tudtak, egyedül a miniszterelnököt avatta be terveibe.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 06. 11:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyes okokra hivatkozva, váratlanul lemondott Zdravko Maric horvát pénzügyminiszter − közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) szerdán. A hírt a kormány megerősítette.

Sajtóinformációk szerint a kormánytagok sem tudtak arról, hogy Maric távozni akar tisztségéből. A miniszter egyedül Andrej Plenkovic horvát kormányfőnek szólt a terveiről.

A 45 éves tárcavezető nem volt tagja egyik pártnak sem, és hat évig állt a pénzügyminisztérium élén. A Plenkovic vezette kormány legnépszerűbb minisztere volt. Egyes találgatások szerint a magánszférába távozik. 

Maric több adóátalakítást hajtott végre az évek során, jelentős szerepet játszott az államháztartás rendezésében és a költségvetési kiadások reformjában.

Helyét Marko Primorac, Kolinda Grabar-Kitarovic volt államfő gazdasági tanácsadója, jelenleg a zágrábi közgazdasági egyetem professzora veheti át.

Borítókép: Zdravko Maric volt pénzügyminiszter (Fotó: EPA-EFE/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.