Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek - közölte a dán főváros rendőrfőkapitánya.

Magyar Nemzet
2022. 07. 03. 19:37
null

Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek - közölte a dán főváros rendőrfőkapitánya.

Lövöldözés volt vasárnap egy koppenhágai bevásárlóközpontban, a dán rendőrség szerint több ember megsebesült. A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. Soren Thomassen nem pontosította a halottak és sebesültek számát. A rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt.

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A férfit A Fields közelében fogták el. Hozzátette, hogy valószínűleg egyedül cselekedett.

 

A TV2 dán hírtelevízió a Rigshospitalet kórházra hivatkozva közölte, hogy három sebesültet szállítottak oda.

"Nem tudjuk pontosan hány halott vagy sebesült van, de a helyzet nagyon komoly" - írta Sophie H. Andersen koppenhágai főpolgármester nem sokkal korábban a Twitteren.

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz.

A helyi sajtóban megjelent felvételeken állig felfegyverzett rendőröket lehetett látni és a bevásárlóközpontból menekülő embereket.

A Jyllands-Posten című helyi lapnak nyilatkozó szemtanúk lövésekről számoltak be.

Borítókép: Nagy erőkkel érkeztek ki a hatóságok a helyszínre (Forrás: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.