A börtönben buliznak a fogvatartottak

A nyilvánosságra került videó szerint többek között lufikkal, alkohollal, filmnézéssel múlatják az időt a bűnözők – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 08. 01. 10:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Héliumos lufik, alkohol, ételrendelés, filmezés – minden házibuli alapvető kelléke. Svédországban úgy tűnik, hogy ez a börtönökben is így van. Legalábbis ez derül ki abból a videóból, amit a napokban hozott nyilvánosságra a Samnytt svéd portál. A felvételek egy büntetés-végrehajtási intézményben készülhettek, erre lehet következtetni a videón látható ágyneműhuzatokon, valamint egy törölközőn szereplő feliratból.

A felvételeken jól látszik, hogy az intézmény lakói hélium segítségével lufikat fújnak, egy asztalt körbeülve alkoholt isznak, valamint pizzát és kebabot esznek, saját tévéjükön pedig filmet néznek.

A felvételek július elején jelentek meg a közösségi médiában, az azonban nem világos, hogy melyik intézményben készülhettek.

Svédországban egyébként a börtönök rendkívül túlzsúfoltak, ami miatt az elmúlt időszakban két új létesítmény építésébe is belekezdtek a hatóságok. A tervek szerint 2021 és 2030 között a férőhelyek számát 50 százalékkal fogják növelni. A cél az, hogy nyolc éven belül Svédországban közel 7000 férőhely legyen a börtönökben. A svéd igazságügyi miniszter szerint mindez kedvező, hiszen az intézmények építésével több száz új munkahelyet teremtenek.

A börtönszolgálat tovább növekszik. Új börtönök épülnek Norrköpingben és Värnamóban. Ez összesen 400 börtönhelyet és több száz új munkahelyet jelent

– jelentette ki Morgan Johansson igazságügyi miniszter .

Sokan kritizálják ugyanakkor Johansson kijelentéseit, azzal érvelve, hogy a bűnözők számának növekedése nem jelent előnyt a társadalom számára.

A börtönbuliról készült felvétel ITT tekinthető meg.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.