Emelkedik a jereváni robbanás halálos áldozatainak száma

Ez idáig öten vesztették életüket a bevásárlóközpontban történt robbanás során, többeket eltűntként tartanak nyilván.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 15. 9:11
null
Jereván, 2022. augusztus 14. Tûzoltók munkában 2022. augusztus 14-én, miután robbanás történt, majd tûz ütött ki és több ember a romok alatt rekedt a jereváni Szurmalu piacon. Az örmény katasztrófaelhárítás szerint a robbanás egy petárdákat árusító épületben történt. MTI/AP/Photolure/Vahram Bagdaszarján Fotó: Vahram Bagdaszarján
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már öt halottja van az örmény főváros, Jereván egyik bevásárlóközpontjában történt robbanásnak, amelyben mintegy hatvan ember megsérült vasárnap. A robbanás átszakította a központ egyik raktárépületének tetejét, a létesítmény más részei összeomlottak, több tucat ember megsérült.

 

A hatóságok hétfői beszámolója szerint mintegy 25 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván. A mentők úgy vélik, még lehetnek emberek a romok alatt.

 

A robbanás miatt több épület megrongálódott. A tűz keltette füstfelhő belepte a levegőt a főváros felett, a környékbeli járművekre por és törmelék telepedett. A tűzoltók vasárnap kora este is küzdöttek még a lángokkal. A helyszín a városközponton kívül található – mondta a dpa német hírügynökségnek egy helyi riporter. Hozzátette, hogy a robbanást valószínűleg a nem megfelelően tárolt tűzijátékok okozták, amelyek meggyulladtak.

 

A dél-kaukázusi Örményország a világ egyik legszegényebb országa. Gyakori a biztonsági előírások megsértése.

 

A történtekkel párhuzamosan bombariadó volt a jereváni metróban, a közlekedési vállalat minden állomásán elkezdték kimenekíteni az utasokat és a személyzetet – közölte vasárnap újságírókkal Tatyevik Hacsatrján, a metróvállalat főtitkára.

Borítókép: tűzoltók munkában 2022. augusztus 14-én, miután robbanás történt, majd tűz ütött ki és több ember a romok alatt rekedt a jereváni Szurmalu piacon (Fotó: MTI/AP/Photolure/Vahram Bagdaszarján)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.