Enyhült az özönvízszerű eső Szöulban

Eközben az elhunytak száma növekszik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 10. 9:19
null
Szöul, 2022. augusztus 9. A szakadó esõ miatt az úttest szélére sodródott autó Szöulban 2022. augusztus 9-én. A dél-koreai fõvárosban és térségében legalább heten meghaltak, és hatan eltûntek az özönvízszerû esõ okozta áradásban.A vízesésként lezúduló esõ közel 800 épületet rongált meg, több mint 400 ember otthona elhagyására kényszerült. MTI/AP/Ahn Jung Dzsun Fotó: Ahn Jung Dzsun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai Szöulban szerdára is jósoltak esőt, de kevesebb hullott, mint hétfőn és kedden, amikor több utcát és épületet árasztott el a víz, sokan rekedtek lakásokban és járművekben.

A fővárosban legalább öten vesztették életüket szerda reggelig, hárman a szomszédos Kjonggiban, egy pedig a Kangvon tartományban a katasztrófavédelmi központ adatai alapján. Legalább 17-en megsérültek, hét embert keresnek.

Az elegáns szöuli Gangnam negyedben épületeket öntött el a víz, metróállomásokat és számos utat kellett lezárni.

Az adatok alapján legalább 2800 magán- és középület rongálódott meg az országban, több mint 1100 család kényszerült elhagyni az otthonát. Szerdára a legtöbb autópályát és metróvonalat megtisztították.

Helyi idő szerint hétfő éjféltől szerda reggel hét óráig 525 milliméter eső esett Szöulban a koreai meteorológiai szolgálat (KMA) szerint, mely további csapadékot jelez előre. A szomszédos Jangpjong megyében már 532 milliméter eső esett.

 

Borítókép: A szakadó eső miatt az úttest szélére sodródott autó Szöulban 2022. augusztus 9-én (Fotó: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.